De ce nu trebuie să aibă cei mici acces la ecrane digitale

Potrivit recomandărilor reprezentanților Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), copiii cu vârste sub 2 ani nu ar trebui să-şi petreacă timpul în faţa ecranelor digitale.

„Lipsa de activitate fizică a fost identificată ca fiind un principal factor de risc de mortalitate la nivel global şi un factor care conduce la creşterea excesului în greutate şi la obezitate', a transmis OMS.

Citeste și Dezvoltă inteligența copilului: Jocuri pentru 1-2 ani

Copiii cu vârste foarte fragede, de până în 2 ani, trebuie să aibă activitate fizică cel puţin 30 de minute zilnic. Iar după împlinirea vârstei de un an, timpul ar trebui extins la cel puţin trei ore. Cât despre odihnă, reprezentanții OMS susțin că nou născuții trebuie să doarmă cel puțin 17 ore pe noapte, iar odată cu creșterea, până la vârsta de 3 ani, acest timp trebuie să scadă treptat la 10 ore.

Citește și Cum iti scapi copilul de dependenta de calculator

 „Ceea ce este esenţial la această vârstă este interacţiunea cu persoana care îl îngrijeşte', a declarat expertul OMS în sănătate publică Juana Willumsen, recomandând joaca și activităție fizice variate în locul privitului la ecranul sau al dispozitivelor mobile. În plus, Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii recomandă ca nou-născuţii să aibă cel puţin 17 ore de somn, care scade treptat la 10 ore până la vârsta de 3 ani.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau