OMS: „S-a atins cel mai mare număr de cazuri de rujeolă din ultimii 23 de ani!”

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă cu privire la numărul cazurilor de rujeolă care a crescut la un nivel îngrijorător în 2019, atingând cel mai mare număr de cazuri raportate în 23 de ani.

Potrivit unui raport al OMS, cazurile de rujeolă, la nivel mondial, au crescut la 869.770 în 2019, cel mai mare număr raportat din 1996. De asemenea, decesele cauzate de rujeolă, la nivel mondial, au crescut cu aproape 50% din 2016, ajungând la aproximativ 207.500 în 2019. 

„Știm cum să prevenim focarele de rujeolă și moartea. Aceste date transmit un mesaj clar că nu reușim să protejăm copiii de rujeolă în fiecare regiune a lumii. Trebuie să lucrăm în mod colectiv pentru a sprijini țările și pentru ca vaccinul împotriva rujeolei să ajungă la toată lumea, astfel încât să putem opri acest virus mortal”, a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, potrivit digi24.ro.

OMS a mai remarcat că, deși în 2020 au fost raportate mai puține cazuri de rujeolă, eforturile necesare pentru a controla epidemia de  COVID-19 au dus la întreruperi ale vaccinării și la întreruperea eforturilor de prevenire și minimizare a focarelor de rujeolă.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri