Oua si iepurasi: deco-idei de Paste

Ce poate fi mai frumos decat petrecerea sarbatorilor pascale in familie? Profita de cele cateva zile libere pentru a pregati impreuna cu copilul tau cateva decoratiuni pentru masa speciala de Inviere.

1. Daca nu vrei sa risti o bomba de miros' peste cateva saptamani, cand copiii vor spar­ge ouale din intamplare', mai bine foloseste oua golite de con­tinut. Foloseste oua crude, da doua gaurele, una sus si una jos, si trage continutul cu o seringa.

2. Pentru a pregati ouale de pictura' sau de decorare, poti sa le si fierbi in prealabil… evident, fara a le mai vopsi apoi in culorile traditionale. Asta le va face sa fie mai putin riscante de pictat… Insa va face si ca pictura sa fie efemera! Dupa ce s-a racit bine, dregreseaza suprafata intregului ou, stergandu-l cu spirt, cu ajutorul unei carpe moi din bumbac.
 

3. Oul cu fun­dita: pentru inceput, deseneaza cu ajutorul creionului cu mina moale conturul unei fundite, apoi fa liniile unei benzi' ce se roteste de jur imprejurul oului. Coloreaza fundita intr-o culoare si lasa fondul alb. Pentru oul cu floare, poti umple si fundalul cu o alta culoare.

4. Lasa vopseaua sa se usuce. Fa cu ajutorul unui marker – contururile funditei, respectiv ale florii, pentru a le putea scoate in evidenta. La final, cu ajutorul unei pensule moi (pe care esti pregatita sa o sacrifici', daca nu ai un diluant special la indemana), da pe deasupra desenului un strat protector de lac.
 

   

5. Pentru a realiza fetisoarele vesele de iepurasi ai nevoie de foarte putine resurse: din niste bucati de carton, taie triunghiuri mai lungi. Cu ajutorul unui marker negru, deseneaza simplu ochii, mustatile si boticul iepurasului, iar la final lipeste, de-o parte si de alta a capului, cele doua urechi.

Figurina este usor de facut si de catre copiii mai micuti, care vor fi tare incantati sa-si regaseasca opera' pe masa de sarbatoare, care ii va astepta gata decorata, dis de dimineata.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfaturi practice