Aperitiv rapid, din trei ingrediente: Ouă umplute cu pastă de avocado

Noi toate suntem în căutare de aperitive rapide și sănătoase, pe care să le poată mânca și micuții noștri. Îți arătăm cum să faci ouă umplute cu pastă de avocado.

Avocado este un fruct foarte valoros din punct de vedere nutrițional și este perfect pentru copii. Este ușor de digerat și poate fi introdus în alimentația micuților încă de la începutul diversificării.

Ouăle umplute cu pastă de avocado nu sunt numai sănătoase, dar pot fi decorate cu multă imaginație, astfel încât copiii să fie încântați de aspect.

Ingrediente:

  • 1 avocado
  • 3 ouă
  • 140 de grame de iaurt

Pentru un plus de gust, putem adăuga câteva picături de suc de lămâie și sare. Sucul de lămâie este recomandat și dacă ouăle umplute nu se consumă imediat, pentru că împiedică oxidarea.

Cum să faci ouă umplute cu pastă de avocado:

Este un aperitiv sau o gustare foarte rapidă.

  1. Se fierb ouăle, e bine să fie tari.
  2. Se spală avocado, se taie în două și cu o lingură se scoate miezul.
  3. Se pisează cu furculița sau se pune în blender pentru o textură mai fină. Împreună cu el se pun gălbenușurile și iaurtul.
  4. Albușurile le păstrăm pentru a le umple.
  5. Dacă vrem să adăugăm suc de lămâie este bine să îl punem peste avocado înainte de a-l amesteca cu restul ingredientelor.
  6. Punem sare după gust, amestecăm bine toate ingredientele și asta este tot.

Pont: Dacă vrem ca ouăle să se curețe mai frumos și mai rapid și pentru ca albușul să rămână întreg și bun de umplut putem curăța ouăle sub un jet de apă rece.

Cum alegi un avocado bun

Iată un sfat util pentru a alege simplu un avocado bun:

Dacă atunci când îi rupem codița este verde înseamnă că e necopt, dacă este maro e prea copt, dacă este gălbui e perfect. În video de mai jos arată exact cum trebuie să fie un avocado numai bun de consum:

Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare