(P) 5 lucruri bine de știut despre primele plimbări în natură alături de bebeluș

Venirea pe lume a unui bebeluș înseamnă împlinire, fericire supremă, dar și o sumedenie de necunoscute pentru cei deveniți proaspeți părinți. În primele luni de viață, atât copilul, cât și mama și tatăl se obișnuiesc cu noua viață împreună, iar pe lângă activitățile din interiorul casei, plimbările în aer liber sunt esențiale pentru buna creștere a celui mic. 

Căruciorul era deja pregătit pentru nașterea copilului, iar acum e vremea să fie folosit. Ce trebuie să știe orice părinte despre primele plimbări în natură alături de bebeluș? Deși nu e nimic ieșit din comun sau dificil, există câteva aspecte de luat în calcul atunci când vă pregătiți de plimbare alături de un bebe care nu are mai mult de câteva luni. Iată de ce trebuie ținut cont, pentru a vă asigura că nimic nu vă va lua pe nepregătite: 

Brațele părinților vor fi locul de plimbare'

Bebelușul va fi scos la plimbare în căruț, însă de cele mai multe ori se va simți excelent în brațele părinților. Altfel spus, va vedea lumea de la înălțime, iar pentru asta mamele în special trebuie să-și adapteze ținuta pentru noua ipostază. Vei avea nevoie de confort sporit, iar încaltamintea sport de la adidas pentru dame este ideală pentru mers sau petrecut destul de mult timp în picioare. Poartă hainele lejere și comode pentru a te bucura alături de tati și de bebe de o plimbare plăcută. Locul bebelușului va fi împărțit între brațele mamei, ale tatălui și căruț, atunci când cel mai probabil îl va lua somnul. Pentru un plus de confort, folosiți amândoi un ham pentru a-l purta pe cel mic în brațe. 

Hrănirea la sân sau cu biberonul

În primele luni de viață, bebelușii mănâncă destul de des, undeva la trei ore, iar asta se va întâmpla și atunci când plecați de acasă, la plimbare sau în orice alt context. Dacă hrănirea se face exclusiv la sân, mama se va asigura că poartă un sutien special conceput pentru alăptare. De asemenea, se poate apela la ajutorul biberonului, mai ales dacă hrănirea se face în completare cu lapte praf. Pentru că bebelușul comunică prin plâns, nu va fi greu de intuit atunci când i se face foame și trebuie hrănit. 

Somnul va veni mai repede în aer liber

La fel ca hrănitul, bebelușii dorm foarte mult în primele luni de viață, iar aerul îl va ajuta pe cel mic să adoarmă și mai repede. După o plimbare prin natură cel mai probabil va avea un somn profund și odihnitor, iar asta îi va face bine, mai ales după o repriză de jucat cu mânuțele și picioarele, de râs sau de alintat cu părinții. Dacă adoarme în timpul plimbării în brațe, puneți-l în căruț și continuați plimbarea fără niciun fel de griji. 

Ia cu tine scutece și haine de schimb

Cel mai probabil bebe va trebui schimbat la un moment dat, indiferent cât de lungă sau de scurtă este plimbarea voastră în natură. În rucsacul cu diverse obiecte necesare pentru bebeluș adaugă întotdeauna scutece și câteva hăinuțe de schimb. 

Ferește-l pe bebeluș de insecte și de soare 

Poate cel mai important atunci când ieșiți cu bebelușul în natură este să-l feriți foarte bine atât de soare, cât și de insecte. Dacă razele soarelui sunt foarte puternice, apelați la o umbrelă atașată căruciorului. De asemenea, pentru insecte folosiți plase care se atașează căruțului, astfel încât să fie protejat și ferit de țânțari, muște sau orice alte vietăți din natură. De asemenea, evitați perioadele în care este foarte cald sau foarte frig. Vara, ieșiți la plimbare în primele ore ale zilei sau seara, după apus, când este răcoare. 

Nu uitați că niciun părinte nu s-a născut învățat. Mai mult, se spune că fiecare copil își învață mama și tatăl să devină cei mai buni părinți, așa că nu ezitați să-l duceți pe bebe în diverse locuri, la mare, la munte, la plimbare prin natură, prin parc sau chiar în apropierea locuinței. Aerul îl va ajuta să fie mai liniștit și să aibă un somn mai bun. 

Surs foto: pixabay.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton