(P) 5 lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cumperi o combina frigorifica

Temperaturile sunt tot mai ridicate de la o vara la alta, ba chiar si sezoanele reci ne mai surprind cu cate o zi in care e mai cald decat in mod normal, si se vorbeste tot mai des despre incalzirea globala. In acest context, este foarte important sa ne pastram alimentele in cele mai bune conditii, atat pentru a le avea mereu pregatite pentru consum, precum si pentru propria sanatate. Astfel, o combina frigorifica este mai mult decat necesara.

Piata de combine frigorifice, ori chiar de electrocasnice in general, este destul de extinsa asa ca alegerea uneia nu este chiar atat de simpla precum poate parea. De aceea iti prezentam 5 lucruri de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa iti cumperi o combina frigorifica.

  1. Dimensiunile

Prea putini dintre cumparatori tin cont de dimensiuni atunci cand cumpara electrocasnice. Ceea ce poate fi destul de gresit, iar uneori poate duce la multe batai de cap. Sa ne imaginam situatia urmatoare:

Intri pe demax.do, iti cumperi o combina frigorifica Liebherr, o aduce curierul acasa iar dupa ce desfaci ambalajul, iti dai seama ca e prea mare si nu ai unde sa o pui.

Nu suna prea bine, nu? De aceea trebuie sa ai mereu in vedere spatiul disponibil si dimensiunile combinei frigorifice.

Totodata, in functie de dimensiuni creste sau scade si capacitatea sa, asa ca ar trebui sa ai macar o idee despre capacitatea de care ai nevoie pentru depozitarea alimentelor la rece.

  1. Functii si tehnologii

Observam ca telefoanele si computerele sunt tot mai inteligente iar companiile de IT ne surprind cu tot felul de noi functii si tehnologii. Ei bine, acest lucru este valabil si in cazul electrocasnicelor, cu toate ca poate nu observam asa de usor, ceea ce este si firesc deoarece nu cumparam in fiecare zi electrocasnice.

Electrocasnicele au evoluat la randul lor enorm de mult, iar producatorii au o reala concurenta intre ele pentru a cuceri cumparatorii cu tot felul de tehnologii inovative. Iar acest lucru este foarte benefic pentru noi consumatorii.

Atunci cand vrei sa iti alegi o combina frigorifica ar trebui sa oferi o atentie sporita functiilor si tehnologiilor. Toate sunt gandite pentru confortul utilizatorului dar si pentru o mai buna performanta, precum si pentru ca alimentele sa fie pastrate in cele mai bune conditii.

Una dintre functiile care ar trebui sa fie prezenta numaidecat pe lista de dotari a combinei frigorifice pe care vrei sa o cumperi este aceea care nu permite formarea ghetii. De exemplu, la combinele frigorifice aceasta functie se numeste Smart Frost.

  1. Consumul de energie electrica

Un aspect care ne intereseaza pe toti, deoarece nimeni nu isi doreste facturi care sa dea dureri de cap. Asa ca al 3-lea detaliu de care sa tii cont atunci cand iti cumperi o combina frigorifica este consumul de energie electrica. Pe lista de specificatii trebuie sa cauti clasa energetica, iar aceasta sa fie minim A+.

  1. Dezghetare automata sau manuala

In general electrocasnicele nu sunt greu de ingrijit, insa atunci cand vine vorba de dezghetarea unui frigider sau a unei combine frigorifice, ne dam seama ca este o activitate foarte neplacuta. Desigur ca producatorii de electrocasnice s-au gandit si la acest detaliu asa ca acum gasim combine frigorifice care au dezghetare automata.

De cele mai multe ori insa aceasta functie este valabila doar pentru compartimentul frigiderului, nu si a congelatorului, insa cu siguranta reprezinta un plus.

  1. Structura din interior

Se pune foarte mult accent pe o structura smart, astfel incat sa ne putem bucura de intreaga capacitate de stocare a unei combine frigorifice. Rafturile de pe usa sunt un exemplu in acest sens, iar cele din interior ar trebui sa fie detasabile astfel incat sa putem pune un vas de dimensiuni mai mari fara probleme.

De asemenea, o combina frigorifica buna ar mai trebui sa ne puna la dispozitie si compartimente diferite pentru mai multe tipuri de alimente, de la fructe si legume la produsele lactate.

Asadar, acestea fiind spuse, cu siguranta iti va fi mai usor acum sa alegi combina frigorifica ideala pentru tine.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse