(P) 5 tipuri de hăinuțe esențiale în garderoba bebelușului tău

Încă din prima zi, bebelușii au nevoie de hăinuțe cât mai simple și practice, dar totodată adecvate pentru pielea lor foarte delicată și sensibilă. Știm deja că garderoba unui nou-născut prinde contur cu mult timp înainte ca acesta să se nască, însă uneori mămicile pot trece cu vederea anumite piese vestimentare esențiale pentru cel mic dată fiind varietatea de modele și articole de îmbrăcăminte deosebite. Totuși, există hăinuțe absolut necesare pentru bebeluși, iar noi ne-am propus să-ți arătăm ce nu trebuie să lipsească din dulăpiorul micuțului tău.

Body-urile, un must-have pentru bebeluși

Am putea spune că acestea sunt cele mai importante haine pentru bebelușul tău. Este vorba despre un produs de îmbrăcăminte conceput pentru a fi purtat la fel ca un maiou, tricou sau bluziță. Există două modele, și anume cel parte peste parte, pe care îl prinzi cu ajutorul unor capse ce nu-i provoacă nici un fel de disconfort copilului și body cu prindere între piciorușe, în general tot cu capse. Body-urile pentru bebeluși vin într-o varietate de modele, iar avantajul lor principal este că pot fi purtate atât ca lenjerie de corp cât și ca outfit pentru exterior. Cel puțin în primele luni de viață, bebelușul va îmbrăca doar body-uri pentru că sunt confortabile și perfecte pentru un somn odihnitor sau pentru joacă.

Salopetele, printre cele mai confortabile hăinuțe

Practice, lejere și foarte confortabile, salopetele sunt unele dintre piesele vestimentare ce nu trebuie să lipsească din garderoba bebelușului tău. Aceste tipuri de hăinuțe se potrivesc pentru o mulțime de activități și au rolul de a proteja copilul atunci când începe să facă mai multă mișcare. Se găsesc o mulțime de modele, pentru orice sezon, însă lucrul cel mai important este ca materialul din care sunt confecționate să fie unul de calitate, preferabil din bumbac. Cel mic doarme foarte mult în primele luni de viață, iar salopeta trebuie să-i permită pielii să respire, dar să fie și suficient de încăpătoare pentru a nu prea scutecul la interior. Ca să îmbraci bebelușul mai ușor orientează-te către salopete cu capse sau care să aibă fermoar de sus până jos.

Cămășile pentru corp, unele din piesele foarte practice

În general, cămășuțele pentru corp care se prind cu capse în partea superioară reprezintă o alegere foarte bună pentru bebeluși. Aceste piese vestimentare se potrivesc de minune în zilele mai răcoroase sau ca să-l îmbraci pe cel mic mai lejer prin casă. Ai grijă să eviți totuși cămășile care sunt strâmte la gât pentru că va fi greu să-l îmbraci pe bebelușul tău cu ele și, mai mult, acestea îi pot provoca foarte ușor iritații în acea zonă.

Pantalonii și bluzele, ideale pentru îmbrăcarea în straturi

Fie că vorbim de hăinuțele de zi cu zi pe care cel mic le poartă în casă, fie că vreți să ieșiți la joacă ori să mergeți în vizită la rude, pantalonii și bluzițele nu trebuie să lipsească din garderoba bebelușului. Ele îți permit să îmbraci copilul în straturi, așa cum este recomandat pentru cei mici. Pantalonii și bluzele sunt alegerea potrivită și în cazul în care micuțul se murdărește fiind foarte ușor de schimbat fiecare piesă. În ceea ce privește pantalonii, ia în considerare modelele cu elastic în talie deoarece sunt mai ușor de îmbrăcat, dar și mult mai comozi pentru copii.

Jachetele, perfecte pentru confortul celui mic

După ce bebelușul împlinește 2-3 luni, poți începe să folosești jachete și hanorace în funcție de sezon. Primăvara și toamna acestea permit îmbrăcarea în straturi, iar regula generală este ca cel mic să poarte cu un strat mai mult decât ceea ce poartă adulții. O jachetă subțire poate fi de folos și în zilele de vară când adie vântul sau plouă, în timp ce una mai groasă va fi absolut necesară pentru sezonul rece.

Atunci când alegi hăinuțele pentru bebelușul tău amintește-ți că micuții nu au deocamdată capacitatea de a-și regla temperatura corpului, iar o diferență de doar 1-2 grade îi poate aduce fericirea sau, dimpotrivă, disconfortul. Încearcă să ai la îndemână hainele potrivite, din materiale de calitate, care protejează și lasă pielea să respire.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Moda de pici