(P) 5 trucuri pentru noptile linistite ale mamei si nou-nascutului

Multe mamici se confrunta in primele luni de viata ale bebelusului cu oboseala cauzata de noptile agitate, tumultoase. Unele dintre ele, puse in astfel de situatii, nu stiu cum sa reactioneze sau sa gestioneze lucrurile astfel incat atat copilul, cat si ele sa aiba parte de nopti linistite si un somn profund.

Iata cateva trucuri care iti vor fi de mare folos!

  1. Ofera-i conditiile necesare unui somn linistit

In primul rand, trebuie sa te gandesti la micutul tau, pentru ca daca acesta se va simti confortabil si tu vei fi mult mai odihnita. Acesta este motivul pentru care un patut de copii trebuie ales cu atentie deosebita, astfel incat sa intruneasca caracteristicile necesare unui somn linistit. Nu doar designul acestuia conteaza, ci si materialul din care este realizat sau forma acestuia. De asemenea, la fel de importante sunt si accesoriile pentru patut, precum salteaua si lenjeria, acestea fiind realizate intotdeauna de materiale de calitate, din texturi naturale, care sa faciliteze somnul.

  1. Activitatea fizica va va ajuta pe amandoi

Un ritual de plimbare inainte de somn, ar trebui sa fie o traditie pe care orice mamica este bine sa o puna in practica. Miscarea, chiar si scurtele plimbari prin parc, sunt benefice pentru relaxarea trupului si mai ales a spiritului tinerei mamici. De asemenea, o astfel de activitate nu numai ca stabileste o legatura mai puternica cu nou-nascutul, insa ritualul de plimbare va face ca somnul acestuia sa fie mult mai profund si intens. Descopera gama de carucioare pentru copii si alege un model ideal pentru micutul tau pentru a va bucura impreuna de momente magice, cat timp vremea este inca prielnica si conditiile meteo sunt favorabile.

  1. Apeleaza la unele artificii

Jucariile sau caruselel muzicale ce se instaleaza deasupra patutului, pot fi un truc destul de bun la care poti apela pentru a iti tine mititelul ocupat atat in timpul zilei, cat si pe parcursul noptii. Atunci cand se va trezi, acesta va distinge sunete si forme si nu va mai fi la fel de tentat sa inceapa sa planga, iar in final, cel mai probabil va adormi la loc.

  1. Ai grija sa ai la indemana hrana pe care sa i-o dai acestuia in timpul noptii

Un alt truc la care poti apela pentru a avea parte de un somn linistit in timpul noptii este sa ai la indemana tot ceeea ce ii este necesar unul bebelus. Pentru ca in primele saptamani de viata, acesta este trezit doar de sentimentul de foame, cel mai bine ar fi sa ii pregatesti de cu seara laptele praf sau sa faci depozite de lapte matern, pe care sa le administezi conform orarului indicat sau atunci cand acestuia ii este foame. De asemenea, ar trebui sa ai la indemana scutece si servetele umede, pentru a facilita procesul de schimbare pe parcursul noptii, pentru a il face mult mai conmod atat pentru catie, cat si pentru el.

  1. Conditiile din camera

Luminozitatea din incapere poate influenta atat somnul mamei, cat si pe cel al copilului. Aceasta trebuie sa fie cat mai redusa sau aproape inexistenta. Poti folosi o lampa sau veioza de veghe, care sa iti permita sa il alaptezi sau sa il schimbi pe tot parcursul noptii, fara sa aprinzi lumina din camera, trezindu-l si facand ca somnul sa-ti dispara si tie. Nu uita sa aerisesti periodic incaperea si sa schimbi asternuturile des, pentru ca si aceste conditii va influenteaza somnul.

Acestea sunt cele 5 trucuri pe care le poti folosi pentru ca tu si micutul tau sa aveti parte de un somn linistit si profund! Tu pe care le-ai pus in practica deja?


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse