(P) 6 accesorii must-have pentru amenajarea camerei copilului

Camera copilului trebuie decorată cu accesoriile adecvate pentru a fi plăcută și estetică. Părinții trebuie să analizeze și să vadă de ce au nevoie copiii în camera lor, să țină cont de vârsta lor și să își facă lista în consecință.

Doar pentru că este o cameră pentru copii nu înseamnă că nu are nevoie de niciun accent. Camera copiilor este zona lor de confort și trebuie să fie îngrijită și curată.

Aceste accesorii pot include jocuri, accesorii legate de studiile lor și câteva obiecte decorative care fac ca spațiul să arate frumos.

Dacă decorezi camera copilului tău și ești confuz cu privire la ce să adăugi în ea, poți arunca o privire la lista de mai jos, care ar trebui să te mulțumească.

  1. Birou adecvat

Un birou bun pentru copii este esențial în camera unui copil și trebuie să îl obții. Nu vorbim despre orice birou, ci unul de o bună calitate și design. Poate că, în primii ani, este posibil să nu îți dai seama de importanța unei mese de studiu. Este posibil ca al tău copil să nu primească atâtea teme, așadar, studierea pe pat sau pe podea poate fi ușor de gestionat. Dar pe măsură ce copilul tău crește, el va avea nevoie de un loc adecvat de lucru, deoarece și volumul lor de muncă va crește.

Pune o lampă pe birou, astfel încât copiii să poată studia cu ușurință în timpul nopții, dacă au nevoie. Este de preferat o lampă de birou care poate fi reglată pentru diferite unghiuri.

    2. Tablă

O tablă în camera unui copil este o necesitate. Te va ajuta să îl înveți, iar acest lucru pe tablă va crea o atmosferă asemănătoare unei clase.

Acest accesoriu va crește interesul de studiu pentru copil și îl poți determina să rezolve probleme și pe tablă. 

Un copil mic va învăța să folosească tabla pentru jocuri, note, memento-uri, jocul său de fotbal și programul orelor de dans. O astfel de accesoriu se va dovedi foarte util în timp.

   3. Fotoliu puf în formă de pară (Bean Bag)

Copilul tău va avea nevoie de un loc adecvat pentru scaune, un colț unde să se relaxeze și să mănânce gustări sau să citească unele cărți de povești. De asemenea, va fi util atunci când vin prietenii lui și toți pot sta în acel colț.

Scaunele ar trebui să fie confortabile și, în acest scop, fotoliile de puf sunt perfecte. De obicei, copiii își doresc mobilier la modă, practic și care să dureze.

Fotoliile de puf pentru copii servesc din fericire ambelor nevoi:

  • este o piesă de mobilier ușoară, astfel încât poate fi transportată în locul potrivit chiar și de copii fără a produce daune.
  • este scaunul de studiu preferat deoarece copiii pot sta în ele sesiuni lungi de studiu fără să obosească, 

  4. Rafturi multifuncționale

A fi organizat este cheia majoră pentru a menține o cameră curată și ordonată.

Copilul tău ar trebui să aibă locuri special destinate obiectelor specifice. 

Poți instala rafturi care au coșuri de depozitare, găuri etc. Aceste rafturi sunt ușor de găsit. Avantajul va fi, că pe viitor copilul tău va învăța să-și pună cărțile pe aceste rafturi la sfârșitul zilei. Diferitele compartimente îl vor ajuta pe copil să organizeze și să împartă cărțile în funcție de scopul lor, de exemplu, cărți academice, cărți de povești, ficțiune, non-ficțiune etc.

Știind ce și unde anume este așezat îi va ușura efortul suplimentar de a căuta peste tot lucrurile lui; el poate merge în locul dorit, poate alege orice are nevoie și apoi le poate pune înapoi. 

Cel mai bun sistem de organizare va fi unul care poate rezistă de-a lungul anilor. Echipamentele sportive, hainele, rechizitele și alte elemente esențiale vor înlocui jucăriile pe măsură ce copiii tăi cresc.

   5. Perdele

În mod evident, vei avea nevoie de niște perdele în camera copilului, deoarece vei avea nevoie de un fel de acoperire pentru ferestrele camerei. 

Când este iarnă, nu va conta prea mult ce perdele ai, dar când vin diminețile strălucitoare de vară, vei fi recunoscător pentru această decizie. Draperiile de culori mai închise nu întunecă camera, dar reduc la minimum lumina. Când răsare soarele, copilul tău nu va putea detecta schimbarea luminii. Cu toții ne dorim ca, mai ales pe timpul somnului să nu fim deranjați de lumina soarelui de afară.

Dacă dorești ca lumina soarelui să pătrundă în cameră nu trebuie decât să deschizi draperiile.

   6. Covor

Adăugarea unor covoare pufoase este întotdeauna o opțiune excelentă pentru a crea o suprafață moale și confortabilă în camera copilului tău.

Din fericire, atunci când vine vorba de alegerea covorului pentru copii, covoarele de astăzi sunt adesea ușoare, durabile și lavabile în mașină (în timp ce sunt încă elegante și primitoare). 

Nimeni nu vrea covoare care să se destrame după câteva luni. Țesăturile naturale precum lâna și bumbacul tind să fie mai rezistente.

Înainte de a alege un covor, ia în considerare modul în care se va potrivi în camera copilului. Și nu te feri de aspectele strălucitoare doar pentru că îți dorești să creezi o zonă  neutră – uneori un covor este modalitatea perfectă de a adăuga culoare.

Încearcă să faci camera cât mai plină de viață și luminoasă, astfel încât copilul tău să ajungă să o iubească. Pune la punct câteva planuri organizatorice, astfel încât copilului tău să-i fie ușor să-și mențină camera organizată și curată.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse