(P) 6 sfaturi pentru îngrijirea tenului uscat

Cu toate că nici tenul gras sau cel sensibil nu sunt deloc de invidiat, parcă tenul uscat creează totuși cele mai multe probleme. Textura delicată și fragilă, mată, aspectul de exfoliere, senzația de uscăciune, ridurile proeminente, mâncărimea sau îmbătrânirea prematură, toate aceste simptome provoacă mult disconfort persoanelor care au pielea uscată. Cauza principală a xerodermiei, respectiv deshidratarea stratului protector lipidic al pielii, o reprezintă glandele sebacee care nu produc suficientă grăsime pentru a menține fața lubrifiată. Dacă ai tenul uscat este necesar să respecți o rutină de îngrijire a pielii pentru obținerea rezultatelor dorite în materie de frumusețe. Iată câteva sfaturi în acest sens:

1. Curăță cu atenție tenul uscat

Pielea uscată este specială și are nevoie de o îngrijire atentă. Atunci când te speli pe față, evită apa de la robinet deoarece are calcar și poate provoca mai multe probleme tenului uscat. De preferat ar fi să folosești apă îmbuteliată care să aibă un conținut cât mai scăzut de calcar. De asemenea, ai grijă să folosești un săpun gras, conceput special pentru pielea uscată. După spălare, pentru a nu agresa fața, doar tamponează ușor pielea cu un prosop din materiale de calitate.

2. Demachiază-te de două ori pe zi

Indiferent dacă obișnuiești să te machezi sau nu, demachierea trebuie să aibă loc dimineața, dar și seara, înainte de somn. Pentru tenul uscat este indicat să folosești produse cremoase, delicate, deloc agresive, care să aibă în compoziția lor cât mai multe substanțe hrănitoare și hidratante. Poți opta pentru demachiant bifazic sau lapte demachiant cu textură cremoasă care să îndepărteze foarte bine machiajul, dacă este cazul, și să lase pielea fină și hidratată.

3. Tonifiază pielea cu un produs fără alcool

Este important să nu uiți de tonifiere în cazul tenului uscat, însă ține cont ca tonicul folosit să nu conțină deloc alcool. Dacă această regulă simplă nu este respectată, atunci nu vei face decât să iriți și să-ți usuci și mai mult fața. În plus, ai putea lua în considerare ca tonicul utilizat să conțină glicerină, ca să hidrateze pielea și să-i ofere libertatea de a respira.

4. Hidratează tenul dimineața și seara

Tenul uscat necesită o îngrijire corespunzătoare, iar hidratarea reprezintă o etapă esențială în ritualul tău zilnic. Aplică o cremă pentru ten uscat, puternic hrănitoare, pe bază de acid hialuronic și apă termală, atât dimineața cât și seara. Pentru pielea uscată sunt recomandate cremele care au în compoziția lor alfa-hidroxi acizi (AHA), principalii compuși pe care trebuie să-i includă produsele cosmetice pentru tenul gras, ce ajută la exfolierea ușoară a straturilor uscate ale tegumentului și hidratează noile straturi descoperite.

5. Folosește produse de machiaj dedicate tenului uscat

Întrucât este foarte sensibil, tenul uscat nu va arăta deloc bine sub un strat gros de fond de ten. Așadar, optează pentru o bază de machiaj ușoară și hidratantă, care pătrunde în piele instantaneu și acoperă micile imperfecțiuni. O cremă BB poate fi o alternativă inspirată deoarece acționează ca bază de machiaj, cremă hidratantă și fond de ten în același timp. Ca să estompezi cearcănele utilizează un corector cu beneficii suplimentare de îngrijire a pielii, iar pentru fard de pleoape și de obraz folosește produse sub formă de cremă și nu pudră.

6. Păstrează mereu aproape apă termală

Bogată în minerale și oligoelemente, apa termală este cel mai bun prieten al tenului uscat. Aceasta are proprietăți calmante și fortifiante, acțiune imediată de hidratare și capacitatea de a-i reda tenului tot confortul pierdut. Poartă tot timpul cu tine o apă termală ca să-ți poți răcori fața atunci când simți nevoia.

Nu în ultimul rând, ai grijă să cauți hidratarea și în alimentație dacă te confrunți cu un ten uscat. Consumă multe fructe și legume și asigură-te că bei suficientă apă în fiecare zi pentru că, înainte de toate, frumusețea vine din interior!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin