(P) 7 schimbări pe care să le faci în casă înainte de naşterea copilului

Pe lângă bucuria părinților, venirea pe lume a unui copil aduce o serie de schimbări în sânul unei familii, care începe astfel o nouă etapă din viață. Schimbările au loc încă dinainte de momentul venirii pe lume a micuțului,  și încep cu locuința familiei care, trebuie să fie adaptată pentru a-l primi cum se cuvine pe noul locatar. Evident, primul lucru avut în vedere este camera copilului, însă pregătirea locuinței include și alte detalii pe care ți le prezentăm în cele ce urmează.

Pătuțul

Este primul lucru pe care mulți părinți se grăbesc să îl cumpere și să îl instaleze în viitoarea cameră a copilului. Acesta trebuie să fie suficient de înalt pentru a oferi copilului un grad sporit de siguranță, iar dacă este prevăzut cu un grilaj, distanța dintre barele acestuia nu trebuie să fie mai mare de 6 centimetri. Astfel, se evită situațiile periculoase în, care copilul își poate baga capul printre bare.

Masa de înfășat

Este un alt accesoriu care apare în orice casă înainte de nașterea unui copil, ajutându-i mult pe părinți atunci când trebuie să schimbe scutecele celui mic. Cel puțin în primele luni de viață, masa de înfășat va fi folosită intens, așa ca trebuie ales un produs de bună calitate, suficient de rezistent și stabil. Foarte important este ca marginile mesei să aibă „bordură' de cel puțin 5 centimetri înălțime, de jur împrejur, pentru un plus de siguranță.

Sistem de încălzire adecvat

În primele luni de viață, copiii sunt vulnerabili la variațiile de temperatură, așa că este absolut necesar să beneficieze de un confort termic adecvat. Dacă sistemul de încălzire al locuinței este prea vechi sau dă rateuri, este indicat să fie înlocuit cu unul nou.

Dacă tot faci o investiție, îți recomandăm să treci pe un sistem cu pompe de căldură. Cele din gama Ariston au o foarte bună eficiență energetică, iar pentru a studia oferta, intră pe site.

Umidificatorul

Un astfel de dispozitiv este necesar pentru a-l ajuta pe cel mic să respire, mai ales dacă se întâmplă să răcească. Umidificatorul se amplasează în camera copilului, având grijă să îl cureți periodic, pentru a împiedica dezvoltarea bacteriilor.

Protejarea prizelor

Chiar dacă, în primele săptămâni de viață, copilul va sta mai mult în pătuț trebuie să iei măsuri din timp pentru a proteja prizele pentru momentul în care va încep să exploreze prin casă. Copiii mici sunt foarte curioși și pot fi tentați să examineze prizele, riscând să se curenteze. Pentru a evita astfel de situații se montează sisteme de protecție la toate prizele din casă, operațiune foarte simplă care nu necesită mai mult de 5 minute.

Decorarea camerei copilului

Camera copilului trebuie să fie cât mai primitoare, astfel că va avea nevoie să fie redecorată. Pereții trebuie zugrăviți în culori calde și luminoase, evitând însă nuanțele puternice cum ar fi roşul aprins sau galbenul. De asemenea, covorul trebuie să fie în culori vesele, rezistent dar nu foarte aspru, pentru a nu-l răni pe cel mic atunci când va începe să meargă de-a bușilea. Nu trebuie să lipsească jucăriile din pluș și multe pernuțe moi și colorate care să înveselească atmosfera.

Cădița pentru baie

Baia nu trebuie să lipsească din programul zilnic la nou-născutului, iar pentru asta ai nevoie de o cădiță specială, care să facă momentul cât mai plăcut. Aceasta poate fi din plastic sau cauciuc moale, iar cel mai potrivit loc pentru a fi amplasată este cada mare de la baie. Astfel, poți folosi cu ușurință dușul, având la dispoziție și suficient spațiu de mișcare.

Mai trebuie să ai în vedere că pregătirile e bine să înceapă cu câteva luni înainte de momentul nașterii, pentru a avea timp suficient să pui totul la punct, în cele mai mici amănunte.

Sursa foto: pixabay.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton