(P) Ai devenit mămică de puțin timp? Iată cum te poți relaxa în această perioadă!

Primele luni din viața bebelușului pot fi o adevărată provocare pentru proaspetele mămici și familie. Somnul, mâncarea și activitățile zilnice – toate acestea se vor modifica, iar viața se va reorganiza în ansamblul ei. Totuși, este important să îți faci timp și pentru tine, pentru a-ți păstra echilibrul interior în această perioadă foarte frumoasă, dar și foarte dificilă. Odihna și activitățile relaxante sunt două puncte pe listă la care nu trebuie să renunți.

Modalități eficiente de combatere a stresului

Părinții care au mai mult de un copil știu deja că prima dată este cel mai greu. Este posibil ca toate cărțile citite și toate sfaturile primite să pară fără sens atunci când te confrunți cu situații neprevăzute.

Stresul poate fi un mare dușman în această perioadă. Oboseala, nesiguranța și îndoielile, adăugate la transformările fizice și hormonale prin care trece mama, pot provoca o depresie postpartum, situație care poate necesita ajutor de specialitate. Cel mai mare risc pentru dezvoltarea acestei afecțiuni se manifestă în primele două săptămâni după naștere, însă există persoane care se confruntă cu depresia pentru perioade mult mai lungi de timp.

Stările negative pot fi combătute cu ajutorul câtorva activități simple – Iată 10 idei ușor de pus în practică!

  1.  Colorat 

Această activitate este foarte la modă și foarte liniștitoare. Oferta este variată și poți alege dintr-o gamă extinsă de cărți de colorat pentru adulți, care pot fi comandate și online. Este cunoscut faptul că această activitate relaxează și în același timp îți oferă satisfacția de a-ți vedea munca terminată.

  1. Lucru manual

Dacă îți place să lucrezi manual, să croiești, să coși sau să tricotezi, poți îmbina utilul cu plăcutul. De la tricotarea de botoșei pentru cel mic și până la reinventarea unei rochii sau poșete prin aplicarea diverselor accesorii, cum ar fi paietele de cusut, ai la dispoziție o activitate care te poate ține ocupată și cate te poate relaxa în același timp. Poți face asta când cel mic doarme și ai puțin timp liber pentru tine. Emidale.ro oferă și alte accesorii, din care te poți inspira pentru astfel de activități.

  1. Vizionare de filme

La cinema sau acasă, la fel ca în cazul lecturii, vizionarea unui film bun îți va schimba starea interioară și îți va da un sentiment de bine. Alege mai degrabă o comedie sau un film de acțiune, în detrimentul dramelor psihologice sau genului horror.

  1. Activități de socializare

Poate părea imposibil, însă nu este. Chiar dacă nu ești în situația în care să îți iei liber un weekend întreg, te poți bucura de câteva ore de pauză. Îți poți planifica o întâlnire cu prietenele, o ieșire la shopping sau orice altă activitate în afara casei. Este important să nu renunți complet la viața socială, chiar dacă întâlnirile vor fi mai rare sau mai scurte. Pe de altă parte, îți poți face prieteni noi atunci când scoți copilul la plimbare în parc, de exemplu. Comunicarea cu alte mămici/părinți este benefică, atât din perspectiva schimbului de experiență, cât și pentru că în acest fel poți dezvolta noi relații de prietenie cu oameni care au aceleași preocupări ca și tine.

  1. Înfrumusețare

Rezervă-ți o zi pe săptămână pentru cosmetică, masaj, activități de înfrumusețare. Faptul că acum ești mămică nu înseamnă că nu poți fi în continuare o femeie îngrijită și atrăgătoare. Dacă nu poți ieși la salon sau la spa, fă-ți timp pentru o baie prelungită, cu uleiuri și arome relaxante și aplică-ți acasă tratamente cât mai naturale. Te vei simți mult mai bine în pielea ta, iar cei din jur vor observa diferența.

Așadar, deși să îți faci timp doar pentru tine poate fi mai dificil acum, nu este imposibil. Nu ezita să ceri ajutor atunci când simți nevoia să iei o pauză. În ultimă instanță, chiar dacă mămica este persoana de bază în viața bebelușului, să nu uităm că și ceilalți trebuie să contribuie la creșterea și îngrijirea lui. Important este să nu uiți să-ți rezervi din când în când o perioadă de timp în care să îți încarci bateriile.

Sursa foto: Pixabay.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Timp liber