(P) Alege pentru copilul tău cel mai sigur loc din mașină

Cel mai sigur loc din mașină pentru copilul tău este pe bancheta din spate, într-un scaun auto potrivit greutății și înălțimii acestuia. Sunt mai mulți factori pe care trebuie să îi iei în calcul atunci când alegi locul pentru cel mic, în funcție de numărul de pasageri, poziționarea lor în mașină sau accesoriile instalate. 

Iată cum poți să sporești siguranța copilului atunci când călătoriți, fără a renunța la confort.

Așează întotdeauna copilul într-un scaun auto

Scaunul auto este indispensabil atunci când în mașină se află și copilul. Acesta trebuie ales în funcție de vârsta celui mic, dar și de gradul de siguranță pe care îl oferă. Pe https://www.jucarii-online.eu/scaune-auto-copii găsești foarte multe modele de scaune auto, așa că ai la dispoziție o gamă largă din care să alegi cel mai util și potrivit scaun pentru copilul tău. 

Când cumperi un scaun de mașină asigură-te că este dotat cu sistem de prindere ISOFIX deoarece acesta sporește gradul de confort și de securitate.

Poziționează scaunul auto pe mijlocul banchetei din spate

Pentru a fi în siguranță, copilul trebuie să fie poziționat cât mai departe de geamuri sau de ușile mașinii, pentru că acestea sunt primele care preiau impactul în caz de accident. Așadar, plasează scaunul auto pe mijlocul banchetei din spate și asigură-l cu centuri, pentru a evita să se miște sau să cadă. 

În cazul în care locul din mijlocul banchetei din spate nu este dotat cu centură de siguranță, trebuie să găsești un alt spațiu pentru scaunul auto. De obicei, părinții preferă să poziționeze copilul în spatele scaunului din dreapta pentru a avea acces ușor la el, având în vedere că șoferul trebuie să rămână concentrat la drum.

Asigură-te că ai acces rapid la scaunul copilului

Sistemele de prindere trebuie să fie ajustate în mod corect, pentru a oferi siguranța. Cumpără un scaun auto dotat cu sistem rotativ, pentru a-ți ușura și mai mult accesul.

Siguranța este dată și de poziția scaunului auto pe banchetă

Atunci când trebuie să alegi un scaun auto, trebuie să iei în calcul și forma banchetei. Cu cât acesta se potrivește mai bine pe locul din spate, cu atât scaunul va fi mai imobil și nu se va mișca în curbe sau pe un drum mai accidentat. 

Montarea scaunului auto necesită multă atenție, pentru a nu pune copilul în pericol. Niciodată copilul nu trebuie să fie poziționat aproape de un loc care are airbagul activat, pentru că în cazul unui impact, acesta poate fi rănit grav.

Alegerea locului din mașină se face și în funcție de ceilalți pasageri

Pentru mai multă siguranță, lângă copil ar trebui să se afle și un adult pe bancheta din spate. Dacă acest lucru nu este posibil, scaunul auto se plasează pe locul din mijloc, pentru a fi cât mai aproape de șofer sau de celălalt pasager din față. Nu se pun niciodată bagaje pe banchetă lângă cel mi,c pentru că acestea pot să cadă peste el sau să îl incomodeze.

Scaunul auto este un accesoriu care trebuie folosit conform legii, iar alegerea locului potrivit din mașină, sporește siguranța. În cazul unor accidente, siguranța copilului tău trebuie să fie prioritară. Pentru a evita rănirea acestuia, trebuie să te asiguri că îi oferi toate condițiile de siguranță. Ține cont de sfaturile de mai sus pentru a reduce riscurile la care sunt expuși copiii atunci când călătoresc cu mașina.

Sursa foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse