(P) Alegerea unei creme antirid de calitate – sfaturi și recomandări

Ridurile sunt probleme de natură estetică care afectează nu doar femeile, ci și bărbații. Acestea nu apar doar ca o urmare a trecerii timpului. Predispoziția genetică, fumatul, un stil de viață nesănătos sau expunerea îndelungată la vânt, soare sau temperaturi extreme sunt, de asemenea, factori care își lasă amprenta asupra tenului.

Pe piață există o gamă largă de produse care luptă cu inesteticele riduri. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt cremele antirid – produse care conțin ingrediente atent selecționate, intens nutritive, care hrănesc pielea și o ajută să se regenereze.

Cremele antirid sunt creme anti-aging?

Foarte multe persoane confundă cremele antirid cu cele anti-aging. Deși ambele tipuri de creme au același scop – cel de a atenua ridurile existente și de a oferi protecție tenului – cremele antirid sunt recomandate imediat ce o persoană începe să se confrunte cu problema liniilor fine.

Cremele anti-age, pe de altă parte, sunt ideale pentru persoanele care au depășit vârsta de 40-45 de ani și, pe lângă problema ridurilor profunde, se confruntă și cu alte probleme ale tenului: depigmentare, pete, piele extrem de uscată și fragilă etc.

Cum trebuie să fie cea mai bună cremă antirid?

Cea mai bună cremă antirid trebuie să:

  • prevină apariția ridurilor;
  • atenueze ridurile existente;
  • hidrateze în profunzime pielea;
  • crească elasticitatea pielii;
  • stimuleze regenerarea celulară;
  • exfolieze celulele moarte;
  • ofere protecție împotriva razelor UV;
  • ofere mai multă luminozitate pielii.

Pentru a îndeplini toate aceste cerințe, crema antirid utilizată trebuie să conțină ingredientele potrivite. În acest sens, este important să se acorde o deosebită atenție conținutului, fiind recomandate produsele care au la bază ingrediente de origine naturală atent selecționate.

Cum alegem crema antirid în funcție de ten?

Este important ca orice produs cosmetic să fie ales în funcție de ten pentru a putea face față exigențelor acestuia. De exemplu:

  • tenul uscat – are nevoie de o cremă antirid care să conțină antioxidanți și protecție solară, fiind mai sensibil și mai predispus la iritații;
  • tenul gras – cere o cremă antirid care să diminueze cantitatea de sebum, însă să nu o usuce;
  • tenul mixt – fiind atât uscat, cât și gras (zona T), trebuie să se evite în îngrijirea lui cremele cu substanțe acide.

Un alt lucru de care trebuie să se țină cont atunci când se alege o cremă antirid este tipul acesteia. Astfel, cremele antirid de zi sunt recomandate tenului matur care nu se confruntă cu riduri profunde (până în 30 de ani) și care are mai mult nevoie de hidratare și de protecție împotriva factorilor externi negativi.

Femeile care au depășit vârsta de 30 de ani au însă nevoie de creme pentru riduri profunde, atât de zi, cât și de noapte. Cele de zi au rolul de protecție și oferă luminozitate pielii, iar cremele antirid de noapte sunt mai hidratante, oferind mai multă elasticitate și ajutând tenul să se regenereze.

Gerocossen – creme de față antirid din ingrediente atent selectate

Gerocossen este o companie românească de tradiție care, din 1991 și până în prezent a pus la dispoziția clienților produse cosmetice de înaltă calitate, la prețuri corecte. Continuând pe același drum, aceasta își îmbogățește în permanență portofoliul cu produse noi, ale căror ingrediente atent selectate garantează rezultate excelente.

Cosmeticele Gerocossen sunt realizate utilizând cele mai noi tehnologii de fabricație și utilaje performante de ultimă generație, respectând cele mai înalte standarde de testare și control al calității.

În ceea ce privește cremele pentru riduri, compania este recunoscută pentru eficiența produselor sale și ocupă un loc de top în preferințele doamnelor și domnișoarelor. Dintre cremele de față antirid Gerocossen se pot menționa:

  • ALGADERM – creme antirid cu formulă inovatoare, care beneficiază de acțiunea sinergică a trei ingrediente de origine marină: alge, colagen și polizaharide. Acestea revitalizează și regenerează în profunzime tenul, estompând liniile fine și reducându-le pe cele profunde. Pe lângă cele trei ingrediente de bază, uleiul de argan, cel de susan, jojoba, avocado și untul de Shea oferă protecție pielii și o ajută să își recapete echilibrul, oferindu-i mai multă luminozitate.
  • PHYTO STEM – datorită celulelor stem din struguri, a proteinelor din soia, uleiului de argan organic și filtrelor solare SPF 15, aceste creme sunt ideale în lupta cu inesteticele riduri. Pe lângă diminuarea semnificativă a acestora din urmă, produsele PHYTO STEM oferă hidratare intensă, protecție UV și au efect de lifting, oferind tenului sănătate și frumusețe.
  • MELCFORT SKIN EXPERT – sunt creme pentru riduri profunde care, datorită extractului din melc (Poly-Helixan), regenerează pielea, netezesc ridurile, refac bariera cutanată și stimulează regenerarea celulară. Pe lângă extractul din melc, conține și ulei de migdale, de argan și unt de Shea – ajută tenul să se hidrateze în profunzime și îl protejează împotriva îmbătrânirii premature.

Un ten frumos are nevoie de produse de înaltă calitate!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire