(P) Amenajarea băii pentru copii: 4 recomandări

Orice părinte are datoria de a-i oferi copilului său o educație potrivită, precum și condițiile necesare pentru ca acesta să se poată dezvolta într-un mod sănătos. Igiena personală este un aspect care nu poate fi trecut cu vederea, așa că părinții ar trebui să îi încurajeze pe cei mici să se îngrijească într-un mod corect și să devină treptat independenți. 

Cea mai bună soluție în acest sens ar putea fi amenajarea unei băi speciale pentru copii. Într-un loc special amenajat pentru ei, cei mici vor deveni mult mai responsabili și vor ajunge să dea importanța potrivită igienei zilnice. Iată câteva idei care te-ar putea inspira în amenajarea unei băi speciale pentru cei mici!

Alege obiecte sanitare pe măsura copilului tău

Dacă dorești să amenajezi o baie special pentru copilul tău trebuie să acorzi o atenție sporită obiectelor sanitare, care ar trebui alese pe măsura celui mic. Există lavoare și vase de WC special concepute pentru copii, care pot fi completate cu mobilierul de baie potrivit. Copilului tău îi va fi mult mai ușor să se spele având o chiuvetă de baie pe mărimea sa. În plus, poți opta pentru un model modern, cu baterii speciale sau termostate, care îi pot proteja pe cei mici de accidente nefericite. 

Nu uita să montezi bara sau suportul pentru prosoape la nivelul celui mic, astfel încât acesta să poată să ajungă fără probleme la ele. Dacă vrei să renunți la prosoapele clasice pe care cei mici le murdăresc destul de repede, poți folosi o rolă de hârtie industrială.

De asemenea, poți alege și o cadă cu baterii inteligente, care setează automat temperatura apei și o păstrează constantă pe toată durata băii. Pentru ca baia să se transforme într-o activitate cât mai plăcută pentru cel mic, asigură-te că din cadă nu vor lipsi jucăriile gonflabile și alte accesorii colorate, cum ar fi prosoapele de baie sau perdeaua de duș decorate cu diverse motive amuzante.

Pune pe primul loc siguranța copilului tău

Un alt aspect pe care trebuie să îl iei în calcul în ceea ce privește amenajarea unei băi este siguranța celui mic. Podeaua trebuie să fie placată cu o gresie antialunecare, astfel încât să eviți accidentările grave. 

De asemenea, poți evita astfel de accidente și prin utilizarea unui covor în baie. Alege un covor mare, care să aibă aderență bună și să se potrivească ulterior cu decorul. Această soluție va fi și o metodă bună de a adăuga o pată de culoare băii, fără să fie nevoie să faci schimbări radicale. 

Obișnuiește-l pe cel mic cu regulile de igienă

Igiena este un aspect extrem de important, iar cei mici trebuie să fie învățați încă de la o vârstă fragedă să respecte anumite reguli. Acum poți face acest lucru extrem de ușor, încurajându-i pe copii să urmeze un anumit orar de igienă. De exemplu, poți alege pentru cel mic o periuță de dinți electrică cu un model colorat, care sigur îl va convinge să se spele pe dinți în fiecare dimineață și seară. 

De asemenea, poți folosi tablouri sau decorațiuni de perete cu modele amuzante și cu mesaje, care să îi reamintească celui mic să se spele pe mâini. Alege un coș de rufe simpatic, decorat cu personaje animate, astfel încât el mic să se obișnuiască ușor cu el și să își adune singur hainele pentru a le pune la spălat.

Optează pentru culori vii

Pentru a amenaja așa cum se cuvine o baie pentru copii, poți începe cu amenajarea unei încăperi cât mai colorate și pline de viață, pe care să o decorezi cu motive din desene animate sau din poveștile preferate ale celui mic. 

Ține cont și de culorile sale preferate. În general, fetele preferă nuanțele calde, de roz sau roșu, în timp ce băieții ar opta pentru verde sau albastru. De asemenea, poți alege modele florale și abțibilduri cu prințese pentru fete, iar pentru băieți poți căuta un tapet cu supereroi sau cu personaje din jocuri. Cu siguranță tot acest decor va avea rezultatul scontat, iar cei mici vor fi fericiți.

Folosește odorizante și parfumuri îmbietoare

Dacă îți dorești să creezi o atmosferă cât mai plăcută în baia copilului tău, poți folosi un odorizant de cameră cu un parfum discret, iar prosoapele și pijamalele celui mic pot fi spălate cu un balsam de rufe parfumat. În schimb, în cazul produselor de igienă corporală, ar fi recomandat să optezi pentru unele fără parfum, pentru a evita apariția unor posibile alergii. 

Dacă te vei inspira din ideile pe care ți le-am oferit, vei reuși cu siguranță să amenajezi într-un stil inedit baia copilului tău. Nu uita să creezi o ambianță cât mai plăcută, amuzantă, dar în același timp sigură și practică.

Sursa foto: pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse