(P) Asigură-i un somn liniștit micuțului tău!

Una dintre cele mai mari temeri ale unui viitor părinte este că nu va mai dormi bine până când micuțul său nu va împlini vârsta de 3-4 ani. Și totul i se trage numai de la sfaturile 'binevoitoare' primite de la prietenii care au deja copii. Însă situația nu stă chiar așa, mai ales dacă faci tot posibilul să-i asiguri un somn liniștit!

Nu te îngrijora înainte de vreme, dacă urmează să naști și crezi că nu vei mai pune geană pe geană nopți întregi din cauza copilului. Experiența fiecărei familii este unică și nu trebuie să crezi chiar toate exagerările pe care le auzi în jurul tău despre somnul agitat al copiilor în primii ani de viață. Copiii au propriul ritm de dezvoltare, unii sunt mai calmi și mai cuminți, alții mai plângăcioși. Unii dorm toată noaptea, indiferent de zgomotele pe care le aud în jur, iar alții se trezesc la cel mai ușor pas făcut cu papucul pe parchet și exemplele pot continua. Ce ai tu de făcut este să te asiguri că îi pui la dispoziție cele mai bune condiții pentru odihnă! În acest fel, ai mai multe șanse să-ți doarmă bebe bine noaptea și să vă reîncărcați bateriile pentru o nouă zi minunată petrecută împreună!

Oferă-i camera din casă cu cel mai mic zgomot de fond

Alege să-i aranjezi camera din casă cu cel mai mic zgomot de fond, pentru a fi protejat din punctul acesta de vedere. Așadar, dacă ai posibilitatea, nu-i acorda camera care dă direct în stradă sau pe șosea, ori în medii aglomerate, unde dacă deschizi geamul să aerisești se aude tot vacarmul de afară. Protejează-l în primii ani de viață și amenajează-i camera cu cea mai multă liniște din casa voastră.

Alege-i patul și salteaua potrivite

Alegerea pătuțului de dormit și a saltelei trebuie făcută cu multă chibzuință. Pentru a beneficia de un somn de calitate, are nevoie de mobilier de calitate. Salteaua este foarte importantă deoarece coloana și oasele copilului sunt în plin proces de formare, așa că, pentru o dezvoltare armonioasă, bebelușul are nevoie de o saltea confortabilă. În plus, în primele luni de viață bebe va petrece mare parte din timp în pătuț, deci oferă-i cele mai bune condiții pentru a se simți bine. Salteaua pe care o vei achiziționa trebuie să aibă fermitate, să aibă ventilație pentru eliminarea mirosurilor neplăcute și a umezelii, să aibă husă detașabilă pentru a se spăla ușor și să fie confecționată din materiale de bună calitate, pentru un plus de confort al micuțului. Iar dacă nu știi ce să alegi din multitudinea de oferte saltele de pe piață, poți opta pentru o saltea pentru copii de la Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor. Aici găsești salteaua ortopedică pentru bebeluși Baby Pierre Cardin, cu husă detașabilă realizată din material textile de lux semnat de către celebrul designer Pierre Cardin. Salteaua beneficiază de două fețe: una de vară și una de iarnă. Nucleul din spumă Elioform asigură o creștere armonioasă a oaselor bebelușului și oferă o poziție corectă în timpul perioadei de creștere a copilului. Materialul textil aferent părții de vară este confecționat din 100% bumbac italian moale, care nu reține umiditatea și este un agent natural anti-alergenic. Partea de iarnă are o țesătură moale cu compoziție de lână, care păstrează căldura în lunile mai reci. Materialul textil este fabricat din bumbac de calitate superioară pentru a asigura un somn sănătos copilului tău.

Și Fiaba Bamboo este o alegere bună pentru copilul tău! Salteaua Fiaba Bamboo este o saltea ecologică și ortopedică, ce conține fibre de bambus. Nucleul din spumă Elioform® asigură dezvoltarea fizică adecvată a copiilor, iar textilul din bumbac cu fibre de bambus permite circulația mult mai ușoară a aerului. Modelul oferă o senzație moale și plăcută la atingere, prospețime constantă și nu permite reținerea bacteriilor. Pentru ca bebelușul tău să doarmă și mai relaxat, materialul textil are un tratament anti-alergenic și antibacterian. Fibrele de bambus reglează temperatura corpului în timpul somnului și asigură o senzație de prospețime, în timpul verii, și de căldură, pe perioada iernii. Salteaua Fiaba Bamboo nu conține cocos și oferă un mediu sănătos de dormit datorită benzii respirabile aflată pe toată suprafața saltelei pentru o ventilație maximă și eliminarea umidității. 

Fă-i băiță și masaj în fiecare seară

Baia și masajul de seară trebuie să facă parte din rutina de îngrijire a copilului. Dacă seară de seară îi faci o băiță caldă și-l răsfeți cu un masaj cu uleiul preferat special conceput pentru bebeluși, ai deja o primă parte dintr-o noapte liniștită asigurată.

Pune-i muzică liniștitoare înainte de culcare

Mulți bebeluși se liniștesc din plâns și adorm atunci când ascultă muzică. Încearcă mai multe tipuri de melodii liniștitoare, poate fi muzică clasică, partituri interpretate la pian, vioară sau chiar sunete din natură. Observă ce-l atrage pe micuț și încântă-l înainte de culcare cu muzica preferată care i-l aduce pe Moș Ene pe la gene.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news