(P) Avantajul scaunelor auto pentru copii cu mecanism rear facing

La momentul actual, alegerea unui scaun auto pentru bebelusi constituie o sarcina foarte dificila pentru parinti. Acest lucru se datoreaza, in principal multiplelor optiuni existente pe piata, care ne fac sa ne simtim coplesiti si sa nu stim ce sa alegem.

Din fericire pentru noi, cercetatorii au cules cat mai multe informatii, in asa fel incat micutii sa ramana mereu in siguranta pe durata unei calatorie cu masina. Preocuparea pentru siguranta pasagerilor unei masini i-a determinat pe specialisti sa efectueze mai multe teste de impact, incepand chiar cu jumatatea secolului trecut. La primele experimente, se utilizau manechine adult, pe baza carora deprindeau anumite informatii relevante. In timp, odata cu dezvoltarea tehnologiei, studiile efectuate asupra efectelor unei coliziuni frontale asupra pasagerilor din autovehicul au devenit tot mai elaborate. In acest sens, s-a ajuns si la o concluzie importanta cu privire la siguranta copiilor si la categoria de scaune auto copii potrivita pentru ei. Scaunul auto rear facing este varianta cea mai recomandata, fiind mult mai sigura, comparativ cu un scaun auto clasic.

Scaunul auto rear facing este mai sigur de 5 ori decat scaunul auto traditional

Cercetatorii au demonstrat ca un scaun auto orientat cu spatele la directia de mers poate fi cu 500% mai sigur, in cazul copiilor cu varsta mai mica de 2 ani. Acest beneficiu se aplica si pentru varstele mai mari, doar ca in procente mai mici.

Conform unui studiu, care avea ca obiect de cercetarea compararea celor doua tipuri de scaune, s-a ratat ca 8 din 100 de copii care calatoresc intr-un scaun auto rear facing prezinta riscul de a-si pierde viata sau sa sufere rani foarte grave cauzate de o coliziune frontala, in timp ce 92 vor scapa teferi. Pe de cealalta parte, a copiilor ce calatoresc intr-un scaun auto clasic, orientat spre directia de mers, 40 din 100 pot prezenta riscul de a-si pierde viata.

Conceperea sistemului dupa criterii de anatomie pediatrica

Cu toate ca un bebelus prezinta, din punct de vedere fizic o constructie anatomica identica cu cea a unui adult, in realitate structura lor oasoasa este inca foarte diferita. Din acest motiv este si foarte dificil sa le oferi protectia necesara pe durata unei calatorii cu masina. Capul, gatul si mai ales coloana vertebrala a celor mici sunt foarte delicate si departe de a fi complet dezvoltate. Categoria de scaune auto rear facing are rolul de a proteja aceste zone extrem de fragile, in cazul unei coliziuni frontale.

Propuneri de la Kidscare.ro

Magazinul online Kidscare.ro vine cu o propunere deosebita pentru toti parintii care se afla in plin proces de cautare a unui scaun auto corespunzator nevoilor celui mic. Foarte popular pe piata de profil este modelul de scaun auto rear racing Tiago Kidscare. Acesta este recomandat micutilor pana in varsta de 4 ani, capacitatea sa fiind pana la 18 kg. Caracteristicile si functiile pe care le asigura garanteaza un nivel inalt de siguranta pentru copil, plus confort si odihna. Este dotat cu centuri de siguranta ce au prinderea in cinci puncte si cu o tetiera reglabila pe inaltime, avand multiple pozitii.

Va propunem sa vizionati si clipul de mai jos pentru a observa mai multe detalii cu privire la caracteristicile sale.


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Bebelusul