(P) Beneficiile unui animal de companie în preajma copiilor

Câinele este cel mai bun prieten al omului. Un animal de companie iubitor, loial și extrem de activ în special cu copiii, atunci când este chemat la joacă. Descoperă care sunt beneficiile unui animal de companie în preajma copiilor și de ce este bine ca un copil să se dezvolte în preajma unui câine.

Copiii iubesc animalele și deseori câinii sunt preferații lor. Tocmai din acest motiv, părinții caută adesea câini de vânzare pentru a aduce acasă animalul de companie perfect pentru cei mici. Indiferent de rasa de câini aleasă, iată de ce câinii sunt recomandați să trăiască lângă copii.

  • Copiii care trăiesc lângă câini se îmbolnăvesc mai rar

Copiii care trăiesc încă de la vârste fragede alături de animale de companie, în special de câini, au șanse mai mari să evite afecțiunile și infecțiile respiratorii, deoarece câinii ajută la creșterea sistemului imunitar al copiilor și astfel îi ajută să prevină apariția bolilor.

  • Stăpânii câinilor au o inimă sănătoasă

Toți membri familiei se bucură de o sănătate cardiovasculară ridicată dacă au un câine drept animal de companie. Patrupedul poate reduce nivelul de stres din organism, dar și tensiunea arterială și ajută la o inimă sănătoasă pe termen lung.

  • Copiii fac mai multă mișcare dacă au un animal de companie

Câinii sunt extrem de energici și au în permanență chef de joacă, așa că cei mici pot fi partenerii ideali și însoțitorii de nădejde în activitățile fizice zilnice pe care le desfășoară câinii. Copiii cresc mai sănătoși datorită stilului de viață activ.

  • Copiii învață să fie responsabili încă de mici

Odată ce ai cumpărat un câine, te-ai angajat să ai grijă de el în orice moment al zilei. De regulă, această responsabilitate le revine copiilor, deoarece ei sunt dornici să petreacă cel  mai mult timp cu patrupedul și fac orice să îl știe fericit. Grija față de câinele de rasă este o modalitate excelentă de a-l responsabiliza prin joacă pe cel mic și de a-l face să înțeleagă nevoile celor din jur.

  • Copiii cresc cu iubire

Un câine se bucură de fiecare dată când te vede și știe să arate această iubire necondiționată. Sunt prezenți mereu în viața adulților și știu să ofere afecțiune atunci când simt că este nevoie. În cazul copiilor, afecțiunea primită îi face fericiți și veseli, iar astfel nu există riscul să dezvolte stări de depresie sau anxietate.

  • Un animal de companie intensifică legăturile familiale

Atunci când un câine crește într-o familie cu doi copii, acesta îi ajută să crească mai apropiați și îi unește prin dragostea pe care știe să le-o ofere amândurora. El știe cum să se joace cu amândoi și cum să-i ajute să dezvolte o legătură strânsă.

Un patruped ales drept animal de companie încă de la vârsta fragedă a bebelușului poate fi prietenul de nădejde pe termen lung al familiei.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Anunturi