(P) Bucură-te de ieșirile în aer liber, fără teama înțepăturilor de insecte

În parcuri, grădini și păduri, natura oferă un spectacol de culori de inegalat. Copacii au înfrunzit, iarba acoperă cu verdele ei intens fiecare bucată de pământ. E cadrul ideal pentru plimbări în aer liber, drumeții pe munte și ieșiri la picnic. Totuși, vremea plăcută și ploile specifice acestei perioade favorizează apariția și răspândirea unor insecte care, dincolo de faptul că ne scot din sărite, ne pot trimite la spital. Unele ne atacă din zbor, altele ne pândesc la firul ierbii. Este vorba, evident, de țânțari și căpușe.

La noi în țară, de obicei, înțepătura țânțarilor nu provoacă mai mult decât o mâncărime sau o reacție alergică în cazul copiilor și gravidelor. Dar bâzâitul și înțepăturile sunt suficiente pentru a ne perturba momentele de relaxare în timpul ieșirilor în natură.

Atenție, însă, dacă plănuiți plecări în zone tropicale, este bine să vă luați măsuri de precauție, deoarece acolo țânțarii sunt prima sursă de transmitere a unor boli precum malarie, febră galbenă, virusul West Nile s.a.

Revenind la situația locală, căpușele sunt mult mai periculoase decât țânțarii, deoarece pot transmite boala Lyme, cunoscută și sub numele de Borelioză și un anume tip de encefalită.

Netratată, infecția cu Borrelia burgdorferi poate afecta articulațiile, inima și sistemul nervos. Depistată la timp, poate fi, însă, tratată cu succes cu antibiotice.

Prevenția este cea mai bună măsură de protecție împotriva căpușelor atât pentru tine, cât și pentru cei dragi.

Viva Pharma oferă prin gama SantaDerm ParasiteS soluții naturale de protecție, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Iata cum puteţi ţine la distanţă insectele mici, agresive și periculoase:

SantaDerm ParasiteS Spray și Roll On repelent împotriva țânțarilor și căpușelor sunt produse biocide repelente destinate respingerii țânțarilor și căpușelor. Timpul de acțiune este de 6-8 ore. Grație conținutului de ingrediente 100% naturale, aceste produse pot fi folosite și pentru copiii începând cu vârsta de 3 luni.

Dacă nu ai apucat să te protejezi împotriva înțepăturilor de insecte, îți recomandăm SantaDerm ParasiteSGelul calmant pentru înțepături de insecte. Acest produs calmează rapid mâncărimea și iritația pielii cauzate de înțepăturile sau mușcăturile provocate de insecte. Are efect antiseptic și dă senzația de răcorire pe zona de piele afectată pe care se aplică.  

Te sfătuim ca după orice ieșire în natură, când ajungi acasă să-ți examinezi atent fiecare parte a corpului. Este de reținut faptul că o căpușă poate transmite infecția numai dacă rămâne înfiptă în piele mai mult de 24 de ore.

Gama SantaDerm ParasiteS face parte din portofoliul companiei Viva Pharma Distribution.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse