(P) Care sunt cele mai indicate produse apicole de consumat pe timpul verii?

Vara este anotimpul cel mai apreciat, cel mai bogat în fructe și legume, dar și în raze de soare și voie bună. Studiile arată că suntem mai fericiți vara, iar acest lucru nu ne miră, pentru că iubim să mergem în concediu, să ieșim mai des cu prietenii, să ieșim la plajă sau piscină. Însă, tocmai pentru că iubim atât de mult soarele de vară, suntem predispuși să avem diverse probleme în acest sezon, precum deshidratare și piele uscată, arsuri solare, insolație, dermatită (din cauza expunerii la căldură excesivă) s.a.

Vara suntem mult mai activi și ne implicăm în foarte multe activități care ajung să ne stoarcă de energie, de aceea ne-ar ajuta un plus de energie și vitalitate provenite din surse 100% naturale, cum sunt produsele apicole.

Produsele furnizate de albine cele mai recomandate în sezonul estival sunt:

  • Mierea naturală 
  • Lăptișorul de matcă
  • Păstura
  • Tonicele apielixir

Mierea naturală provine din nectarul unei anumite specii de flori sau a mai multor specii (dacă este polifloră) și este o sursă naturală și gustoasă de vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, C și K), enzime și minerale (fier, magneziu, calciu și bor) care contribuie la o stare de sănătate foarte bună și la crearea unei imunități puternice, fiind recomandată în special copiilor peste 1 an și vârstnicilor. 

Poți alege dintr-o multitudine de sortimente de miere naturală, în funcție de zona geografică în care este produsă, astfel: miere de tei, miere de salcâm, miere de zmeură, miere de rapiță, miere de floarea soarelui, miere de coriandru, miere de pădure și miere polifloră (provine de la mai multe specii de flori care sunt înflorite în aceeași perioadă).

De ce se cristalizează mierea?

Există persoane care cred că mierea cristalizată sau zaharisită nu este proaspătă sau bună de consumat, așa că refuză să cumpere o astfel de miere. Ceea ce ei nu știu este că cristalizarea mierii este un proces natural și absolut normal, datorat conținutului mare de glucoză din miere. De fapt, putem afirma cu încredere că mierea cristalizată arată că este o miere naturală și autentică. Singurul sortiment de miere care nu cristalizează sau procesul de cristalizare începe abia după unul-doi ani de la producere, este mierea de salcâm, care are în compoziția sa mai multă fructoză decât glucoză. Aceasta se găsește în formă lichidă și are o aromă deosebită. 

Mierea are proprietăți antimicrobiene, antivirale și antiinflamatorii, fiind foarte indicată în afecțiuni ale tractului digestiv, ale cailor respiratorii superioare și pentru un plus de energie.

Consumul de 1-2 grame de lăptișor de matcă pur dimineață îți conferă energie și vitalitate pentru întreaga zi. Prin proprietățile sale atât de benefice pentru organism, primești toate vitaminele (complexul B, vitaminele A, C, D, E, K), enzimele, acizii esențiali, carbohidrații, grăsimile și mineralele necesare pentru o viață sănătoasă. Vitamina B1 are rolul de a transforma carbohidrații în energie, vitamina B5 crește rezistența la stres, acidul folic este recomandat pentru femeile însărcinate, acidul 10 HDA face parte din familia Omega 3 și asigură buna funcționare a creierului, în timp ce acetilcolina este un neurotransmițător cu rol în transmiterea influxului nervos. Toate acestea reprezintă o sursă importantă de regenerare celulare, de menținere a sănătății și longevității, dar și a tinereții pielii.

Pastura este un superaliment foarte benefic pentru organismul uman, cu rol principal în detoxifierea organismului și cu proprietăți antifungice, antivirale, antibacteriene și antioxidante. În plus, consumul de păstura asigură elasticitatea vaselor de sânge, prevenind ateroscleroza și riscul unui atac de cord.

Tonicele apielixir sunt suplimente alimentare sub formă de fiole, care combină cele mai valoroase produse apicole ale stupului și care au un efect tonic și revitalizant pentru organism. Acestea pot avea rol de a conferi energie și vitalitate sau de a crește imunitatea și starea de bine, fie pentru adulți, fie pentru copii.

Prin formula concentrată din fiolele pentru energie și vitalitate primești tot ce este necesar organismului pentru a reduce senzația de oboseală și stres, stimulând concentrarea și memorarea, având efecte antiîmbătrânire. Formula concentrată pentru imunitate și stare de bine întărește sistemul imunitar, ajută la protejarea ficatului, este regenerant și revitalizant și are efect antioxidant.

Alege să îți petreci vara bucurându-te de toate minunățiile cu care natura ne-a înzestrat și să consumi produsele apicole de la Albina Carpatină care ți se potrivesc, pentru a susține sănătatea, pentru o imunitate fortifiată, pentru zile pline de energie și vitalitate, dar și pentru a preveni diversele afecțiuni care pot apărea odată cu vârsta sau cu un stil de viață haotic.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Utile