(P) Ce electrocasnice nu trebuie să lipsească dintr-o bucătărie modernă?

Bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o locuință. Nu este doar raiul mâncărurilor fabuloase pregătite pentru întreaga familie, aici este locul în care se creează amintiri și familia se reunește. Este important să mobilăm bucătăria cu un set de masă și scaune care să ne permită să strângem toată familia la un loc pentru o cină gustoasă. Dar pentru o cină gustoasă avem nevoie și de electrocasnice corespunzătoare care să ne ajute să o pregătim.

Chiar dacă gătiți sau nu în mod constant, există o serie de electrocasnice menite să vă ajute în prepararea rapidă și corespunzătoare a bucatelor pe care le doriți să le savurați. Vă prezentăm o listă detaliată cu acestea. 

Cuptoare

Cuptoarele sunt esențiale în orice bucătărie modernă, deoarece ajută la prepararea unui număr cât mai mare de mâncăruri gustoase. În momentul actual, există 2 tipuri de cuptoare, clasificate în funcție de sursa de alimentare: pe gaz sau electrice. Care este cea mai bună alegere? Depinde în mare parte de sursa de alimentare principală pe care o aveți în locuință. Atât cuptorul electric cât și cuptorul pe gaz vă aduc o serie de avantaje pe care trebuie să le cântăriți în funcție de preferințe și de stilul de viață pe care îl aveți.

Trebuie să ținem cont și de un alt criteriu important în alegerea celui mai bun cuptor pentru o locuință și acesta este modul de instalare. Astfel, vom distinge între cuptoare de sine stătătoare și cuptoare încorporabile. Pentru bucătăriile moderne, cuptoarele încorporabile sunt alegerea ideală, deoarece se integrează în mobilier, creând acel aspect armonios în bucătărie. 

Plite

Plitele sunt o altă sursă pentru prepararea alimentelor. La fel precum cuptoarele, în funcție de sursa de alimentare avem plite pe gaz și plite electrice. Totuși, datorită tehnologiei din ziua de astăzi, modul de funcționare este extrem de diferit și veți întâlni: plite pe gaz, plite electrice cu inducție, plite electrice vitroceramice și plite mixte (care funcționează atât pe gaz, cât și pe energie electrică). Dacă vă îndreptați către plitele electrice cu inducție trebuie să știți că veți avea nevoie și de vase speciale de gătit pentru plita pe inducție.

Hote

Hotele ajută la menținerea unui aer curat în bucătărie, având capacitatea de a absorbi mirosurile de mâncare, tutun și aburul din bucătărie în timpul preparării alimentelor. În momentul actual, în funcție de modul de proiectare, pe piață există mai multe tipuri de hote pentru bucătărie: hotă standard / hotă clasică, hotă telescopică, hotă casetă, hotă piramidă, hotă model T, hotă înclinată și hotă downdraft. Un lucru important de reținut este faptul că pe piață veți găsi denumirea de hote decorative – aceste modele de hote au un design spectaculos, elegant, în unele cazuri veți găsi în estetica lor chiar detalii de lemn.  

Pachete incorporabile 

Pentru cei  care doresc ca fiecare piesă de mobilier să fie în concordanță cu electrocasnicele mari din bucătărie, pachetele încorporabile sunt alegerea ideală. Spre exemplu, pentru bucătăriile moderne ce se îndreaptă către un design elegant, pachetele încorporabile din gama rustică sunt alegerea ideală. Pentru cei care se îndreaptă către un stil minimalist, atunci pachetul încorporabil din gama modernă reprezintă o opțiune perfectă. 

Ce poate include un pachet încorporabil de electrocasnice? Acestea pot fi  construite din minimum 2 produse. Cele mai căutate pachete încorporabile sunt: pachet încorporabil cuptor și plită, pachet încorporabil cuptor, plită și hotă, pachet încorporabil aragaz și hotă.

Frigider 

Desigur, frigiderul sau combina frigorifica nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie modernă, mai ales dacă doriți să vă bucurați de mâncare pentru mai mult timp și să vă puteți păstra corespunzător fructele, legumele și preparatele gătite. În momentul actual, veți găsi frigidere sau combine frigorifice într-o gamă largă de culori pentru a se potrivi cu designul bucătăriei. Dacă nu veți găsi culoarea pe care v-o doriți, puteți oricând să apelați la un autocolant pentru a vă asigura de faptul că bucătăria dumneavoastră arată exact așa cum vă imaginați. 

Vitrine frigorifice

Vitrinele frigorifice sunt special gândite pentru cei care apreciază o băutură savurată la temperatura perfectă. De obicei, cele mai căutate vitrine frigorifice sunt cele de tip răcitoare de vinuri. Veți găsi răcitoare de vinuri în dimensiuni diferite, capacitatea lor fiind gândită în funcție de numărul de sticle pe care acestea le pot suporta, dar și de tipul vinului stocat, ca urmare a faptului că fiecare tip de vin în parte necesită o temperatură specifică: răcitoare de vinuri pentru vin alb, răcitoare de vinuri pentru vin roșu, răcitoare de vinuri pentru vin rose și răcitor de vin pentru vinuri mixte. 

Roboți de bucătărie 

Dacă până acum am vorbit despre aparate electrocasnice mari, acum este timpul să vorbim și despre aparate electrocasnice mici. Veți găsi nenumărate tipuri de electrocasnice mici, fiecare servind unui alt scop. Cu toate acestea, pentru a nu vă aglomera bucătăria cu foarte multe electrocasnice mici, robotul de bucătărie este alegerea ideală. Acesta este gândit pentru a îndeplini mai multe sarcini în același timp, spre exemplu, există roboți de bucătărie care au funcția de mixer și cea de mașină de tocat. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse