(P) Ce să iei în calcul atunci când alegi o trotinetă pentru copii

În trecut am avut ocazia să ne bucurăm de mult timp petrecut afară, alături de ceilalți copii. Jucam diverse jocuri, ne certam și ne împăcam la fel de repede, iar seara așteptam cu nerăbdare distracția de a doua zi.

Din păcate, prezentul se prezintă altfel pentru micuții noștri. Noi nu mai avem timp, iar ei au descoperit dispozitivele magice, care le acaparează toată atenția. Astfel, petrec din ce în ce mai puțin timp afară și acordă tot mai puțin interes activităților fizice, dezvoltând atât probleme de sănătate, cât și de comunicare, de încredere în sine și în cei din jurul lor.

Cât sunt mici, noi decidem pentru ei. Și cum dorim să se dezvolte armonios, să se bucure de copilărie și să învețe să își respecte trupul și mintea, încercăm să îi convingem să descopere tot felul de activități.

Trotineta – o  jucărie care îl provoacă să facă mișcare

Pe lângă populara bicicletă, în topul jucăriilor de mișcare este și trotineta – mic vehicul creat pentru copii, dintr-o platformă dreptunghiulară montată pe două roți, articulată cu un ghidon. Aceasta este pusă în mișcare prin împingerea cu un picior.

Dintre avantajele unei trotinete pentru copii se pot menționa:

  • îmbunătățirea sistemului locomotor – necesită un efort fizic destul de mare, ajutând musculatura să se dezvolte frumos;
  • întărirea încrederii în sine – chiar dacă un copil nu are nevoie de mult timp ca să învețe să meargă pe trotinetă, întregul proces îl ajută să își dezvolte frumos personalitatea;
  • crearea unor amintiri deosebite – fiind utilizată afară, trotineta îl va ajuta pe cel mic să descopere lumea, dar și să creeze noi prietenii.

Cum să alegi corect o trotinetă pentru copii

Pentru a alege corect trotineta pentru copii, trebuie să ții cont de următoarele:

  • Vârsta micuțului – Trotineta trebuie aleasă în funcție de vârsta copilului. Pe piață există trotinete pentru 1-3 ani, trotinete pentru 3-5 ani, trotinete pentru copii de peste 5 ani și trotinete pentru adolescenți sau adulți. Fiecare tip are propriile caracteristici, marea diferență între ele constând în gradul de libertate de mișcare pe care îl oferă.
  • Greutatea și înălțimea micuțului – Este important să se țină cont de greutatea și de înălțimea copilului deoarece acesta va crește destul de repede. Astfel, ghidonul este recomandat să fie ajustabil pentru a putea fi pus la o înălțime corespunzătoare, iar materialul din care este creată trotineta trebuie să fie rezistent, pentru a suporta greutatea puișorului.
  • Greutatea trotinetei – Pentru un copil mic este necesar să se aleagă o trotinetă cât mai ușoară, care să poată fi utilizată fără greutate.
  • Sistemul de virare – Este recomandat ca sistemul de virare să fie ales tot în funcție de vârsta celui mic, în cazul micuților de sub 5 ani fiind indicat unul prin înclinarea corpului, care permite o manipulare mai ușoară a trotinetei.
  • Material – Produsul dorit a fi achiziționat trebuie să garanteze siguranța utilizatorului său. În acest sens, este important să se aleagă trotinete din materiale rezistente, solide și puternice, care să nu se deterioreze repede.
  • Roți și platformă – Roțile trebuie să fie fabricate dintr-un material durabil, care poate absorbi șocurile, cum ar fi siliconul sau cauciucul. În cazul copiilor foarte mici, sunt recomandate roțile mai late, iar pe măsură ce va crește se va alege un model cu roți mai înguste, care oferă mai multă viteză. Platforma trotinetei trebuie să fie rezistentă și antiderapantă, mai lată în cazul în care este destinată copiilor foarte mici.
  • Sistemul de frânare – Frânele trebuie să fie ușor de activat, foarte rezistente și să ofere o oprire graduală, nu bruscă. De asemenea, este recomandat să se opteze pentru un model de trotinetă care să aibă protecție pentru roată, aceasta oferind mai multă stabilitate micuțului.
  • Preț – Desigur, prețul unei trotinete pentru copii variază în funcție de model. Este obligatoriu ca acesta să reflecte calitatea produsului și nu trebuie să fie enorm deoarece cel mic crește repede și va fi nevoie de achiziționarea unui nou model.

MyKitty – modele inedite de trotinete pentru copii

MyKitty este o lume colorată și veselă, în care se găsesc multe produse destinate micuților. Pe site sunt disponibile diverse modele de trotinete ieftine pentru copii de orice vârstă, care vor captiva cu designul lor unic și vor contribui la o dezvoltare armonioasă.

Pentru micuța ta poți alege un model cu Minnie Mouse sau cu îndrăgita Soy Luna, iar pentru micuț, cu Star Wars sau Disney Cars. Indiferent de produsul dorit, MyKitty se asigură că livrarea se va face rapid, fiind gratuită la comenzile mai mari de 199 de lei.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Anunturi