(P) Cele mai importante funcţii pe care trebuie să le aibă un smartwatch pentru copii

Având în vedere dezvoltarea tehnologiei din ultimii ani, device-urile şi-au făcut rapid apariţia şi în ceea ce îi priveşte pe copii. Astfel de produse, precum smartwatch-urile, duc la o dezvoltare a capacităţilor copilului în ceea ce priveşte tehnologia, dar mai ales la o mai mare posibilitate a supravegherii celor mici de către părinţi – prin prisma funcţiilor de gps.

Subiectul existenţei acestor ceasuri în viaţa copiilor este unul destul de controversat. Cu toate astea, s-a dovedit că de când numărul părinţilor care optează pentru un astfel de device a crescut, aceştia au un mai mare control asupra celor mici în momentele în care nu se afla în apropierea lor. Pentru că siguranţa copiilor este cea mai importantă pentru părinţi şi luând în considerare evenimentele tragice ce au loc în întreaga lume şi în care sunt implicaţi copiii, până la o anumită vârsta această supraveghere constantă este benefică.

Printre avantajele unui smartwatch nu se regăseşte doar siguranţa, dar şi comunicarea cu cel mic constant. În perioada în care copilul se afla la şcoală, nu ar putea folosi un telefon – nu este recomandat din varii motive, precum: pierderea smartphone-ului, distragerea atenţiei celui mic sau chiar restricţiile din partea cadrelor didactice.

Specialiştii www.xkids.ro recomanda utilizarea unui smartwatch care să dispună de cât mai multe funcţii şi care să fie protejat de un sistem informatic special, care nu permite hackerilor să aibă acces la informaţiile din device. 

De ce este importantă achiziţionarea unui smartwatch pentru copii

Calitatea unui astfel de smartwatch pentru copii este foarte importantă pentru părinţi. Este o investiţie esenţială şi pentru că device-ul să îşi îndeplinească eficient rolul, este bine că părinţii că cunoască funcţiile acestuia. 

  1. Funcţia de localizare. Un ceas GPS pentru copii permite părinţilor să ştie unde se afla aceştia în fiecare moment. De altfel, anumite persoane prefera chiar să le ascundă copiilor că sunt supravegheaţi, hotărând să le ofere un ceas despre care ei să ştie doar că este atractiv. Acest aspect rămâne la latitudinea fiecărui părinte.
    Pentru că procesul de supraveghere să fie complet şi pentru că părinţii să fie atenţionaţi cu privire la siguranţa celor mici, ceasul trebuie să dispună de o funcţie de urgenţă. Această funcţie permite copiilor că printr-o singură atingere să îşi alerteze părinţii în cazul în care se simt în pericol.
  2. Avertizarea părinţilor în cazul în care ceasul este îndepărtat de la mână.
  3. Posibilitatea selectării unui traseu sau a unei zone în care copilului îi este permis să se afle. Orice abatere de la perimetrul ales de părinţi va duce la atenţionarea acestora printr-o notificare direct pe smartphone-ul lor.
  4. Rezistenţa pe care o are ceasul este un aspect de luat în calcul. Având în vedere că cei mici tind să fie neatenţi, pot lovi ceasul care s-ar putea defecta. De aceea, este important ca smartwatch-ul să fie rezistent la şoc – potrivit unui copil activ şi nu numai. De asemenea, ar trebui să fie rezistent la apă.
  5. Bateria ceasului trebuie să fie durabilă. Este o investiţie destul de importantă şi de aceea, trebuie să fie potrivită unei funcţionari pe termen lung. Smartwatch-ul trebuie să aibă o durată de funcţionare îndelungată, pentru a nu exista riscul descărcării bateriei atunci când copilul nu se afla în preajmă.

Toate acestea pot fi monitorizate de către părinţi cu ajutorul aplicaţilor pentru smartphone sau laptop. Existenţa unei astfel de aplicaţii care să funcţioneze non-stop este esenţială.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din 8 - 12 ani