(P) Copilul tău adolescent doarme prea puțin? Iată cum să-l ajuți!

Viața adolescenților este în general una agitată, plină de evenimente și de activități cotidiene, dar și nocturne. Nu simt lipsa somnului ca pe o povară așa mare cum se întâmplă în cazul adulților, așa că profită de asta și dorm din ce în ce mai puțin. Nu-i deloc sănătos pentru ei, de aceea nu trebuie să-i permiți adolescentului tău să se priveze de somn. Uite cum poți să-l ajuți!

 Deși la început pare foarte ușor să furi din orele de somn una-două sau chiar mai multe, în timp lipsa lor se va resimți având efecte negative asupra capacității de concentrare și poate duce chiar la depresie. Adolescenții nici nu-și dau seama cum pot pica într-o astfel de capcană, așa că dacă îi poți controla orele de somn va fi foarte bine pentru el și sănătatea lui.

Știai că…

Adolescenții au nevoie de 8 – 9 ore de somn pe noapte? Prin urmare, un adolescent care se trezește la ora 7 dimineața pentru a se pregăti de școală, la ora 22.00 seara ar trebui să fie in pat, pentru a beneficia de cele 9 ore de somn.

Somn bun versus somn insuficient

În timpul somnului adolescentului informațiile noi învățate în timpul zilei sunt consolidate, corpul se recuperează după activitățile cotidiene și se eliberează hormoni de creștere. De aceea, copiii care dorm bine noaptea sunt mai energici a doua zi, învață mai bine la școală și sunt mai fericiți. La polul opus, copiii care nu se odihnesc cele 8-9 ore necesare pe noapte sunt nervoși și au dificultăți de relaționare cu cei din jur, le lipsește capacitatea de concentrare, de memorare, au un comportament impulsiv și performanțe școlare scăzute.

Deprivarea de somn poate fi asociată în cazul adolescenților și cu depresia, dar și cu tendința de îngrășare, știtu fiind că lipsa somnului determină creșterea apetitului pentru mâncare nesănătoasă, pe bază de zahăr și carbohidrați care să suplinească lipsa de energie din cauza oboselii.

Așa îl ajuți să-și regleze programul de somn

Ajută-l să-și creeze o rutină de seară, la fel cum făceai când era mic. Acum rutina este ușor schimbată, evident, dar trebuie să-l convingi să aibă activități relaxante și mai puțin solicitante decât pe timpul zilei. De exemplu, cu o oră înainte de culcare nu mai are voie să folosească telefonul, computerul sau tableta. Jocurile video sau filmele violente vizionate seara neliniștesc și nu fac decât să întârzie somnul. Sfătuiește-l să evite băuturile pe bază de cafeină după ora prânzului și să nu consume mese copioase cu două ore înainte de culcare.  

Patul cu o saltea confortabilă, un 'must have' în camera adolescentului

Un adolescent se va simți bine în camera sa dacă este amenajată pe stilul său și dacă are în dotare un pat de dimensiuni generoase, în care se poate întinde ori de câte ori se simte obosit și care-l să-l 'tragă la somn' cum spune o vorbă din popor. Nici nu-i greu să-i faci pe plac mai ales că în prezent se găsesc o mulțime de modele de paturi potrivite pentru adolescenți. Alege împreună cu el patul mult dorit și apoi ocupă-te tu de achiziționarea unei saltele de bună calitate, care să-i asigure un confort sporit. Poți alege din multitudinea de oferte saltea de la Magniflex, producător de top pe piața europeană a saltelelor. O saltea pat foarte bună pentru un adolescent este Riviera de la Pierre Cardin. Este o saltea de calitate premium cu fermitate medie. Are spumă cu memorie în nucleu și în materialul textil pentru garantarea celei mai bune poziții de dormit. Riviera este o saltea premium cu o înălțime de 26 cm și un design impresionant semnat de Pierre Cardin. Materialul textil premium aduce un plus de confort datorită stratului suplimentar de 2 cm de spumă cu memorie, care răspunde mai întâi la presiune și apoi la căldură – acest lucru este important în lunile de iarnă când temperatura camerei este mai scăzută. Datorită saltelelor Magniflex din spumă cu memorie, adolescentul tău se va simți  relaxat imediat ce se va întinde pe suprafața saltelei. Acest material distribuie uniform greutatea corpului și totodată ușurează tensiunea acumulată în umeri, spate și picioare. Este o saltea cu garanție pe viață. 

Alege-i și o pernă de calitate!

Și perna pe care se odihnește trebuie să fie una anatomică sau ortopedică, fabricată din 100% spumă cu memorie HD, spumă gel, spumă Mallow. Toate aceste calități le întrunesc pernele de la Magniflex. Dacă vrei ca adolescentul tău să aibă parte de nopți liniștite și confortabile  alege una dintre cele mai bune perne de la Magniflex. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse