(P) Criterii esențiale în alegerea produselor de protecție solară pentru copii

Ce planuri aveți pentru copilul dumneavoastră în această vară? Indiferent că veți merge la plajă, la munte, în parc sau la bunici, produsele de protecție solară trebuie să fie nelipsite din bagajul vostru. De fapt, veți avea nevoie de un strat de cremă protectoare chiar și atunci când o să vă jucați în curtea casei sau o să mergeți la cumpărături.

La ora actuală, există pe piață numeroase creme, spray-uri, loțiuni, geluri sau uleiuri destinate protecției împotriva razelor dăunătoare ale soarelui. Varietatea îngreunează, cu siguranță, decizia de cumpărare.  De aceea, v-am pregătit o listă de criterii esențiale de care să țineți cont în alegerea celor mai bune produse de protecție solară pentru cel mic.

Vârsta minimă pentru expunerea la soare

Înainte de a căuta cel mai bun produs de protecție solară pentru copil, este important să știți dacă cel mic are sau nu vârstă minimă necesară pentru a putea intră în contact cu razele soarelui. Specialiștii consideră că cea mai bună protecție solară pentru micuții care au sub vârstă de un an este umbră. De asemenea, este indicat că în acest timp ei să poarte pălăriuța, ochelari de soare special concepuți împotriva razelor UV și haine care să le protejeze pielea delicată. Produsele de protecție solară pot fi folosite cu încredere începând de la vârstă de un an. Chiar și așa, expunerea la soare trebuie să fie limitată și doar la orele permise.

Crema, loțiune, spray sau ulei de protecție solară?

Specialiștii recomandă că în cazul copiilor să folosiți crema sau loțiune cu FPS, pentru că acestea se aplică ușor și aveți control deplin asupra cantităților utilizate. Singură condiție este să citiți cu atenție lista ingredientelor și să va documentați temeinic asupra produsului pe care l-ați achiziționat pentru a ști cu exactitate care este modalitatea lui de acțiune.De asemenea, pot fi folosite și spray-urile de protecție solară, însă trebuie să le utilizați cu mare grijă. În joacă sau în nerăbdarea lor, cei mici pot inhala vapori de-ai produsului, iar astfel pot interveni complicații. Pentru a nu avea loc astfel de incidente, pulverizați spray-ul în palme, apoi pe pielea copilului. De asemenea, uneori, poate fi destul de dificil să nimeriți cantitatea de produs de care cel mic are nevoie. Există riscul să folosiți prea puțînă, mai ales dacă acesta își pierde răbdarea în momentul aplicării. Dacă reușiți să reglați cantitatea necesară, spray-ul se va dovedi a fi eficient.Uleiul de protecție solară nu este indicat a fi folosit în cazul copiilor deoarece nu are un FPS suficient de ridicat pentru a-i proteja. El este conceput pentru a facilita un bronz intens.

Cum trebuie să fie produsele de protecție solară pentru copii

Produsele de protecție solară pentru copii nu trebuie să fie scumpe, ci eficiente. Mai mult decât atât, nu e musai să aveți loțiuni sau spray-uri separate. Dacă produsul dumneavoastră de protecție solară ideplineste următoarele criterii, el este sigur și pentru pici:

  • FPS de 50+ (blochează 98% din razele UV);
  • oferă protecție cu spectru larg împotriva UVA și UVB;
  • oferă protecție solară cu filtru mineral, nu chimic (are la bază oxid de zinc și/sau dioxid de titan, nu se absoarbe imediat în piele, blochează întregul spectru UV și nu provoacă iritații);
  • este water-resistant (chiar dacă transpiră sau înoată, copilul dumneavoastră se va bucura de o protecție solară ridicată);
  • este hipoalergenic;
  • nu conține parfum;
  • nu conține oxibenzona;
  • este testat dermatologic;
  • are grijă de pielea sensibilă.

Produsele de protecție solară trebuie aplicate și în cazul copiilor care au tonuri închise ale pielii. Chiar dacă există riscuri mai mici să se ardă, tot sunt expuși unor serii de complicații.

Când și cum trebuie să fie aplicate produsele de protecție solară

Produsele de protecție solară trebuie să fie aplicate cu 20 de minute înainte de expunerea la soare. Pentru a fi distribuite uniform, acestea se aplică înainte de a îmbracă hainele. În acest fel, nu va fi ratată nicio porțiune de piele. Este nevoie să procedati așa deoarece unele raze pot pătrunde și prin țesături. Nu uitați de zona ochilor, a nasului, a urechilor și de labele picioarelor.De asemenea, produsele de protecție solară se aplică la fiecare două ore petrecute în aer liber și imediat după ce copilul a ieșit din mare/piscină sau s-a jucat cu apă.Specialiștii sugerează că, la modul ideal, produsele de protecție solară ar trebui să fie folosite în fiecare zi a anului, indiferent de anotimp. Aplicarea acestora este la fel de importantă că spălatul pe dinți.

Regulile de aur ale expunerii corecte la soare

Chiar dacă aplicați produse de protecție solară conform indicațiilor de mai sus, tot este important să evitați expunerea la soare în intervalul orar 10:00 – 16:00. De asemenea, pălăria și ochelarii de soare care protejează împotriva razelor UV sunt accesorii care nu trebuie să lipsească.Oricât ați iubi soarele, chiar dacă faceți plajă în intervalul orelor permise, este indicat să faceți mici pauze atunci când simțiți că pielea s-a încălzit foarte tare și să stați aproximativ 15 minute la umbră.Aveți grijă că cel mic să fie hidratat. El trebuie să consume apă constant, nu doar atunci când simte sete. Însăși setea este un semn al deshidratarii. Nu am vrea să se întâmple acest lucru.O altă varianta recomandată pentru menținerea hidratarii este apă de cocos. Pe lângă faptul că previne deshidratarea, aceasta asigură o digestie optimă, contribuie la tratarea infecțiilor urinare, la eliminarea viermilor intestinali, oferă energie și îmbunătățește sistemul circulator. Este recomandată evitarea băuturilor răcoritoare cu conținut ridicat de zahăr.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau