(P) Cum alegi mărimea potrivită pentru un implant mamar?

Procedura de augmentare mamară este din ce în ce mai căutată de multe femei care își doresc o ajustare a sânilor. Una dintre cele mai des întâlnite întrebări pe care acestea și le pun, este cum să aleagă dimensiunea potrivită pentru corpul lor. Dimensiunea sânilor afectează multe aspecte ale vieții unei femei, inclusiv relațiile intime, din acest motiv este recomandată o documentare temeinică înainte de luarea deciziei. 

Mărirea sânilor sau augmentarea mamară poate îmbunătății imaginea interioară a unei femei și o poate ajuta la creșterea stimei de sine. Alegerea implantului de mărime potrivită este importantă deoarece este trist ca după operație, pacienta să realizeze că de fapt nu este ceea ce și-a dorit. Decizia cu privire la mărimea implantului este o decizie personală care nu trebuie să aibă legătură cu fanteziile partenerului sau cu faptul că o prietenă sau o vedetă arată grozav după intervenție.

Chirurgul care va efectua augmentarea mamară îți va oferi consilierea necesară pentru obținerea unor rezultate naturale, care să fie armonios integrate în silueta ta. Este important ca dimensiunea implanturilor să fie proporțională cu forma corpului și să nu îți afecteze stilul de viață obișnuit. 

Principalele criterii atunci când alegi dimensiunea implantului mamar sunt:

  1. Forma corpului

Structura și forma corpului, inclusiv mărimea sânilor naturali, dar și dimensiunea peretelui toracic vor fi luate în considerare de chirurgul specialist, în alegerea mărimii ideale a implantului. Un detaliu important este faptul că sânii mari, indiferent dacă sunt naturali sau implanturi, sunt grei, iar acest lucru poate avea impact asupra întregului organism. Alegerea unei dimensiuni prea mari pentru implantul mamar, poate duce la oboseală sau dureri de spate și umeri. Nu de puține ori este nevoie de o nouă intervenție pentru reducerea sânilor. 

  1. Vârsta

Deoarece corpul unei femei suferă transformări pe durata vieții, inclusiv datorită sarcinilor, poate fi înțelept ca decizia de augmentare mamară să aștepte până după momentul în care apar copiii. Este evitată astfel o intervenție chirurgicală suplimentară pentru recăpătarea aspectului dorit. Dimensiunea implantului trebuie corelată cu transformările corpului pe termen lung, fiind cunoscut faptul că odată cu înaintarea în vârstă, sânii se lasă în mod natural. Implanturile grele pot arăta inestetic, deoarece ligamentele care susțin sânii își pierd în timp elasticitatea. 

  1. Stilul de viață

Pentru femeile active, sportive sau cu joburi solicitante din punct de vedere fizic, implanturile mamare vor trebui să aibă dimensiuni medii. Implanturile prea mari sunt obositoare și potențial dureroase, din acest motiv poate fi dificil de purtat această greutate suplimentară în timpul lucrului, alergării sau practicării altor activități fizice. 

  1. Personalitatea

Ești genul de persoană liniștită și rezervată sau căreia îi place să atragă atenția? Un implant mamar de dimensiuni mai mari va fi remarcat și poate atrage priviri și atenție pe care trebuie să știi cum să le gestionezi. Uneori este suficientă o creștere ușoară a dimensiunii sânilor, necesară pentru a echilibra conturul corpului, păstrând în același timp un aspect natural. 

Există mulți factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când selectezi dimensiunea implantului, inclusiv tipul de îmbrăcăminte pe care îl porți în mod normal. Este bine să analizezi dacă aceste haine vor fi compatibile cu un implant de dimensiuni mai mari. Augmentarea va afecta cu siguranță modul în care se potrivesc cămășile, sutienele, bluzele, rochiile și chiar sacourile.

Un detaliu important de cunoscut este faptul că dimensiunea implanturilor nu trebuie aleasă după măsura sutienului. Implanturile se măsoară în centimetri cubi și sunt disponibile într-o gamă întreagă de dimensiuni, de la aproximativ 80cc până la 800cc. Evident, cu cât mai mare este numărul cu atât mai mare este dimensiunea implantului mamar. Lățimea bazei variază, de asemenea, de la 7,4 cm la 17,2 cm. 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Sursa foto: www.piqsels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin