(P) Cum este recomandat sa spalam hainele pentru copii?

Fie ca esti proaspata mamica sau una in devenire si ai un bebelus pe drum, este firesc sa te simti coplesita si sa iti pui o sumedenie de intrebari cu privire la ingrijirea copilului. Printre alte aspecte importante ale acestui capitol, se numara si modul in care spalam hainele pentru copii. Pentru a-ti veni in ajutor, iti oferim cele mai recomandate sfaturi cu privire la spalarea imbracamintei micutului tau.

Alege hainute din materiale naturale

Inainte de toate, probabil cel mai important aspect de care sa tii cont este sa cumperi numai haine copii din materiale naturale. Mai ales in primele luni de viata, pielea copilasilor este foarte sensibila, iar imunitatea lor este fragila. Din acest motiv, este recomandat sa eviti hainele din materiale sintetice, precum poliesterul sau elastanul, care ii pot provoca iritatii si alergii. Mai mult decat atat, textilele sintetice se spala mult mai greu si nu sunt rezistente. Astfel, cea mai buna optiune cand vine vorba de haine pentru copii este bumbacul organic, acesta fiind hipoalergenic, bland cu pielea delicata a micutilor si, nu in ultimul rand, usor de spalat si intretinut. 

Respecta indicatiile de pe eticheta hainelor

Inainte de a le spala, citeste indicatiile de pe eticheta hainelor, unde vei gasi detalii despre cum trebuie spalate, in special cu privire la temperatura apei. De asemenea, daca este cazul, ai grija sa indepartezi etichetele autocolante, care se pot topi pe materiale daca speli la o temperatura ridicata si pot forma o crusta care il poate jena si zgaria pe micut. 

Spala hainutele inainte de prima purtare

Atunci cand cumperi haine pentru copii, este recomandat sa le speli inainte de prima purtare. Astfel, vei indeparta microparticulele de praf care s-au depus pe hainute cat timp au stat pe rafturi sau in depozit. Particulele de praf pot contine acarieni care pot declansa alergii sau chiar boli respiratorii. 

Separa hainele pentru copii de hainele adultilor

Atunci cand speli hainele familiei, este recomandat sa le separi pe cele ale copiilor de cele ale adultilor. Pe principiul better safe than sorry', spalarea separata a hainelor te va asigura ca cele ale micutului nu pot fi contaminate in niciun fel de diversi agenti patogeni pentru care copiii nu au un sistem imunitar atat de puternic ca al adultilor. 

Spalat de mana sau la masina?

La acest capitol parerile sunt impartite. Unele mamici recomanda ca hainele pentru copii sa fie spalate pentru inceput de mana, cu sapun pentru copii, in cazul nou-nascutilor. Dupa cateva saptamani, poti incepe sa folosesti si masina de spalat, la temperaturi intre 30 si 40 de grade Celsius. De asemenea, anumite articole vestimentare din textile mai delicate nu pot fi spalate la masina, lucru care este specificat pe eticheta. 

Ce tip de detergent este recomandat?

Datorita faptului ca pielea copilasilor este sensibila si predispusa la alergii sau iritatii, este recomandat sa folosesti un detergent bio, hipoalergenic, special pentru copii. Pentru un plus de siguranta, poti clati de doua ori hainutele, asigurandu-te astfel ca nu au mai ramas urme de detergent pe haine. 

Este indicat sa folosim balsam de rufe sau nu?

In ceea ce priveste folosirea balsamului in spalarea hainelor pentru copii, parerile sunt impartite. Unii specialisti nu-l recomanda, pentru ca poate ramane pe hainute, iritand pielea sensibila a copiilor. 

Daca vrei totusi sa folosesti balsam, alege o formula delicata, recomandata de un farmacist sau un pediatru. O alta solutie sigura si la indemana este folosirea otetului sau a uleiului de lavanda. Otetul este o alternativa naturala la balsamul de rufe obisnuit. Pe langa faptul ca neutralizeaza Ph-ul alcalin al detergentilor, otetul este eficient si in curatarea resturilor de detergent de pe hainute.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Baby recomanda