(P) Cum îți dai seama că prichindelul tău are nevoie de un cabinet de stomatologie pentru copii?

Problemele cu care se confruntă un copil trebuie să reprezinte un semnal de alarmă pentru părinți. Cei mici nu știu întotdeauna cum să explice ce simptome au, motiv pentru care este important ca părinții să-i supravegheze și să-i programeze la medic atunci când observă ceva suspect.  

De exemplu, după ce prichindelului tău i-au apărut primii dinți, trebuie să fii atentă la orice schimbare, iar dacă observi ceva ce nu pare a fi în regulă, nu amâna vizita la un cabinet de stomatologie pentru copii. Cu cât îl vei duce mai repede pe micuț la dentist, cu atât tratamentul va fi mai ușor și mai puțin costisitor.  

În plus, mersul la un medic specialist te va ajuta să previi apariția unor probleme dentare serioase. Iată când ar trebui să faci o programare la un cabinet de stomatologie copii

Atunci când micuțul tău simte durere la nivelul dinților 

Durerea dentară poate fi foarte neplăcută atât pentru adulți, dar, mai ales, pentru copii. Ea poate semnala o problemă care necesită tratament, motiv pentru care este important să nu fie amânată vizita la dentist. Dacă prichindelul tău simte o durere la nivelul dinților, mergi cu el la un cabinet special amenajat pentru copii. Acolo, puiul tău va primi tratamentul de care are nevoie, bucurându-se, în același timp, de un mediu prietenos și vesel. 

Dacă dinții lui au devenit sensibili 

Micuțul tău simte o durere sau un disconfort atunci când consumă alimente și băuturi fierbinți sau reci? Dacă răspunsul este DA', atunci nu mai există niciun dubiu că trebuie să îl programezi la un cabinet specializat în stomatologie pentru copii.  

Atunci când dinții devin sensibili, există posibilitatea că puiul tău să se confrunte cu probleme sinusale, carii, alergii sau probleme la nivelul smalțului dentar. De aceea, prezentarea la medicul dentist este necesară.  

În cazul în care are gingiile inflamate 

Dacă cel mic are gingiile roșii, inflamate și sângerează, mai ales, în timpul periajului dentar, este clar că are nevoie de ajutorul unui medic specializat în stomatologie copii. În timpul controlului dentar, medicul va descoperi dacă copilașul are gingivită sau alte probleme stomatologice și le va trata în cel mai eficient mod.  

Atunci când ghemotocul tău a suferit un traumatism dentar 

Copiii sunt plini de energie, iar în timp ce se joacă, pot cădea și își pot cauza un traumatism la nivelul dinților. Acesta nu trebuie ignorat de către părinți, deoarece consecințele pot fi serioase. Un medic specialist va analiza starea danturii celui mic și va descoperi dacă există leziuni care necesită tratament.  

Dacă dinții lui sunt înghesuiți 

Erupția întârziată sau precoce a dinților definitivi poate afecta poziția normală a danturii. Din acest motiv, părinții trebuie să ia măsuri atunci când observă că dinții celui mic cresc înghesuiți. Un medic specializat în stomatologie copii va analiza dantura prichindelului și va recomanda, dacă este cazul, purtarea unui aparat dentar.  

Stomatologie copii

Așadar, pentru că puiul tău să aibă o dantură sănătoasă și frumoasă, nu ezita să apelezi la un cabinet stomatologic special amenajat pentru copii, așa cum este cel din cadrul clinicii dentalexcellence.ro. În acest mod, vei evita apariția unor afecțiuni grave, iar micuțul tău va beneficia de tratamente eficiente, fără durere!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate