(P) Cum să amenajezi camera copilului tău pentru a crește creativitatea celor mici

Rezultatul este unul simplu, rapid și ieftin care va transforma complet camera copilului tău și îl va ajuta să viseze, să exploreze noi aventuri dezvoltând o creativitate mai bogată.

Desigur, poți combina aceste elemente și culori pentru a creea rezultate diferite. Poți merge pe simplicitate sau dacă vrei ceva mai avansat sau nu ai timp poți apela la firme de amenajări interioare.

Materiale necesare

  • Bandă de mascare (scoci de hârtie)

  • 4 culori vopseluri

  • Trafalete mediu

  • Trafalete mic

  • Pensulă

  • Tăviță pentru vopsea

  • Cârpă umedă

Sfaturi pentru vopsea

  • Peretele principal să fie mai deschis decât munții dar mai închis decât vârfurile

  • Munții din față să aibă culoarea cea mai închisă

  • Munții din spate mai deschiși decât munții frontali dar mai închiși decât peretele

  • Varful munților (opțional) să aibă culoarea cea mai deschisă

  • Pentru camerele celor mici mergi pe culori mai puțin pretențioase, care se pot curăța ușor

Cantitatea de vopsea depinde de mărimea peretelui, însă dacă citești cu atenție instrucțiunile fabricantului nu ar trebui să rămâi cu un surplus de vopsea foarte mare la finalizarea lucrării. Dacă te afli în plin proces de renovare completă a casei tale, poți  folosi culori din alte camere.

Pentru alegerea culorilor poți solicita un paletar de culori la magazinele de profil sau online. În orice caz, poți solicita mostre de culori pentru a le aplica direct pe perete pentru a vedea culoarea reală după ce aceasta se usucă, înainte de a te apuca să zugrăvești complet. Dacă ai găsit o sursă de inspirație sau o culoare care te atrage, poți intra pe site-uri precum coolors.co sau paletton.com pentru alegerea culorilor complementare.

Pentru vârfuri poți folosi vopseaua de proba pe care ai solicitat-o în magazin, astfel poți reduce din costuri.

Pasul 1: Vopsește întreaga camera cu culoarea de bază. Alege o culoare care să meargă bine cu ambientul pe care vrei să îl creezi, pe subiectul de naturalețe în acest caz, care să resalte bine munții.

Pasul 2: Marchează cu bandă de mascare  munții frontali. Începe prin a decide câte vârfuri de munți vrei să ai și dacă extinzi design-ul pe pereții lăturalnici. După ce ai terminat de trasat munții frontali fă câțiva pași în spate și uită-te cum arată, ajustează unde este cazul pentru a schimba înălțimea, lățimea sau distanța între munți.

Sfat: te poți juca cu scociul pe perete pentru a îți face o idee de cum o să arate, dimensiunea și câte vârfuri vrei să aibă, pentru asta vei avea nevoie de o bandă de mascare  bună pentru a putea muta liniile cu ușurință și pentru ca vopseaua să nu se infiltreze pe sub hârtie.

Pasul 3: Trasează munții din spate, asigurându-te că sunt la înălțimi și lățimi diferite, fac contrast bine cu munții din față și nu încarci camera prea mult.

Pasul 4: Este timpul să adaugi vârfurile munților din față cu bucăți de scoci mai mici, poți folosi forme de zigzag, valuri sau drepte după preferințe. Acest pas este opțional, însă detaliile adaugă o oarecare dimenisune muralului.

Înainte de a trece mai departe, fă din nou câțiva pași în spate, ajustează formă munților, taie surprlusul de bandă de mascare  deoarece odată ce continui cu pașii următori nu vei mai putea face modificări ușor.

Pasul 5: Trece cu o cârpă umedă peste banda de mascare pentru a înlătura bulele de aer, pentru a asigura etanșarea și pentru a preveni scurgerea vopselurilor între linii, astfel netezind marginile.

Pasul 6: Apucă-te de vopsit, cu un trafalet mai mare munții de bază pentru a avea spor, un roller finuț pentru munții din spate pentru a te asigura că nu treci peste linii iar vârfurile cu o pensula finuță. Aplică încă un strat de vopsea la munții din față după ce ai terminat cu munții din spate și vârfurile, pentru a obține o culoare solidă, uniformă.

Pasul 7: Îndepărtează scociul după ce vopseaua s-a uscat parțial, aproximativ 60 de minute și fă retușuri unde este cazul cu o pensulă subțire, finuță, în special unde a fost bandă de mascare  pentru a curăța marginile.

Sfat: Nu lăsa vopseaua să se usuce definitiv, altfel vei jupui pereții când îndepărtezi scociul.

Aceasta poate fi o activitate unde pot participa toți membrii familiei, însă știm că eșți ocupată și abia găseșți 5 minute să îți tragi sufletul între job full time, casă și cei mici.

Pentru a câștiga timp alături de cei dragi și a-ți duce la bun sfârșit proiectul, intră pe MesteriLocali.ro și postează-ți lucrarea gratuit. Adaugă o scurtă descriere profesioniștilor despre ce ai nevoie, specifică mp2 estimați și adaugă poze cu design-ul la care te-ai gândit. În cel mai scurt timp vei primi oferte de preț de la meseriași de calitate aproape de tine.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton