(P) Cum să îi urezi bun venit bebelușului în noua lui casă

Atunci când urmează venirea acasă a bebelușului, gândul cel mai liniștitor este că ai totul pregătit în ceea ce privește camera lui. Frumusețea pregătirii camerei bebelușului este un sentiment aparte și este util să îți iei timpul necesar să alegi toate lucrușoarele și obiectele de decor și de mobilier lângă care te vei bucura de fiecare moment în primele luni ale nou-născutului. Există câteva puncte esențiale pe care nu trebuie să le ratezi atunci când planifici imaginea de ansamblu, iar o trecere în revistă a acestora în momentul în care începi să pui cap la cap forma finală a camerei te va ajuta să fii pregătită și liniștită în special în primele zile.

Patru lucruri esențiale de care să nu uiți pentru camera bebelușului

Lampa de veghe 

Nopțile în care va fi nevoie să te trezești vor fi multe, iar o lampă de veghe este esențială pentru a face aceste momente mai îngăduitoare cu atmosfera care te va înconjura. O lampă de veghe va fi utilă și mai târziu, odată ce belelușul va începe să interacționeze cu lumea din jur, deoarece îl va face să se simtă în siguranță.

Umidificator sau dezumidificator

Confortul și somnul bebelușului pot fi afectate de aerul uscat din cameră. În special în lunile reci, când temperaturile scăzute nu îți vor permite să aerisești suficient de mult, un umidificator va păstra aerul din cameră în condiții optime. Alternativ, o cameră cu prea multă umezeală îi poate provoca micuțului probleme respiratorii, așadar asigură-te că aerul este potrivit pentru cameră.

Așternuturi curate – extra!

Nu subestima numărul de seturi de așternuturi de care vei avea nevoie în primele luni sau chiar în primii ani, deoarece evenimente neprevăzute se întâmplă tot timpul. Cu cât te pregătești mai bine, cu atât te vei salva de stresul suplimentar de a nu avea cu ce să schimbi pătuțul copilului când îți e lumea mai dragă. Poți să alegi o lenjerie de pătuț la un preț avantajos  de la Babyneeds.ro pentru a putea avea cât mai multe seturi de rezervă și vei fi pregătită de orice. 

Un loc confortabil

Indiferent de forma în care vrei să alegi acest loc în cameră – fie un balansoar, fie un șezlong, o băncuță la geam, un fotoliu sau doar un scaun ergonomic, asigură-te că alegi ceva comod, pentru că probabil tu și membrii familiei tale veți petrece multe ore în acest loc. Camera bebelușului, în special în primele luni, devine și camera părinților, așadar gândește-te și la nevoile tale și asigură-ți un loc unde îți va face plăcere să stai și să fii confortabilă.

Pe lângă aceste patru sugestii, un sfat bonus: este mereu util să ai la îndemână suficiente prosoape și șervețele, deci rezervă un loc unde să le ai mereu la îndemână și pe acestea. Lista poate continua, iar sfaturile vor veni din toate părțile. Pentru a nu te simți copleșită de toate opțiunile, cel mai bun sfat este să plănuiești din timp, să îți evaluezi propriile nevoi și să decizi așa cum consideri cel mai potrivit pentru tine și familia ta.

Sursă foto: Pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul