(P) Cum să maschezi părul rar şi subţire cu un truc simplu

Creșterea părului presupune un ciclu amplu şi complex. Fiecare etapă este determinată pentru sănătatea rădăcinilor, a scalpului şi a firelor de păr.

Totuși sunt anumite situații când ciclul natural este dereglat, când apar dezechilibre ce duc la pierderea aspectului de păr sănătos şi care determină căderea masivă a părului. 

Nu doar înaintarea în vârstă sau moștenirea genetică sunt responsabile pentru subțierea părului dar şi modul de viaţă, alimentaţia, obiceiurile sănătoase sau mai puțin sănătoase, condiția fizică, etc. Starea părului mai este influențată, în cazul femeilor de sarcina, alăptare, naștere, modificări hormonale. În aceste perioade firele tind să se subțieze să îşi piardă strălucirea.

Ce faci în astfel de situaţii?

Este clar, când sănătatea îţi este afectată şi părul începe că îţi cadă în mod excesiv trebuie să iei măsuri. În primul rând vorbim de modificarea stilului de viaţă. Trebuie identificaţi factorii care au dus la instalarea dezechilibrului. Dacă este vorba de stres, epuizare fizică şi psihică este natural să se ia măsuri adecvate. Curele de vitamine şi minerale sunt foarte eficiente în astfel de situații şi ajută la instalarea echilibrului emoțional. Menţinerea unui program corect de somn de cel puțin opt – nouă ore de odihnă este o altă măsură care ajută. 

Alimentaţia este de asemenea importantă, practic este esenţială. Trebuie introduse proteine de bună calitate pentru a împiedica căderea părului. Carnea, nucile, leguminoasele şi ciupercile sunt surse de proteină de calitate care ajută în procesul de regenerare a părului.

Realizarea şi menținerea  unui program regulat de sport ajută la recâştigarea echilibrului. Specialiştii atrag atenţia că anumite obiceiuri, fumatul, consumul de alcool şi alte tipuri de substanţe au efect nefaste asupra sănătăţii şi implicit asupra părului.

Remedii naturale pentru păr

Ca măsurile menţionate anterior să aibă mai multă eficienţă este important să fie dublate de tratamente care accelerează creșterea sănătoasă a părului. Masajul scalpului cu uleiuri esenţiale hrănitoare, introducerea în rutina de îngrijirea a produselor cu cafeină şi renunțarea la aparatele cu aer cald sunt câteva soluții care au efecte pozitive asupra aspectului părului.

Produse cosmetice pentru ascunderea imperfecțiunilor

Efectele părului subţire şi golurile lăsate de firele căzute pot fi nefaste asupra psihicului. Perioada de regenerare nu este tocmai scurtă, chiar, dacă fenomenul este doar unul pasager şi au fost luate toate măsurile în vederea remedieri situaţiei.

Pentru astfel de cazuri exista Toppik, nanofibre de cheratină ce au o structură asemănătoare cu a părului, care se aplică pe firele de păr și diminuează instant efectul de păr subţie sau rărit. Toppik este un produs relativ nou pe piața din România, dar care a reușit să captiveze rapid atenția utilizatorilor din intreaga lume, în special datorită efectelor minunate obținute în urma utilizării lui. 

Spray-ul pentru păr rărit de la Toppik nu este un remediu împotriva căderii părului, nici nu ajută la regenerarea acestuia, însă este un produs cosmetic pentru păr care rezolvă rapid și eficient problemele estetice legate de căderea acestuia, indiferent de motiv. Practic, se poate spune că este soluția perfectă, de compromis, care te ajută să treci mai ușor peste momentele delicate, când ai un eveniment important și-ți dorești un look impecabil sau pur și simplu pentru un boost de încredere, în fiecare zi.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin