(P) De ce suferă copiii de tulburări de somn?

Salteaua pentru copii are un rol extrem de important pentru buna lor creștere și dezvoltare. Iar 1 din 10 copii riscă să dezvolte tulburări de respirație în somn, în vreme ce mulți alții se confruntă deja cu alte probleme nocturne.

 Când vine vorba despre camera copilului, ni se par prioritare mobilierul, decorațiunile de pe pereți, culorile, lumina. Patul e cu atât mai interesant cu cât are forma și coloritul mai atrăgătoare. Iar salteaua pentru copii ajunge, cumva, la coada listei de priorități. Or, salteaua pentru copii ar trebui să fie prima în planul de amenajare a camerei unui micuț.

Ce tulbură somnul copiilor?

Tulburările de respirație în timpul somnului la copii auafectează creșterea și dezvoltarea intelectuală, metabolismul și sistemul nervos și comportamentul. Iar sindromul de apnee în somn nu se regăsește doar la adulți. Spre deosebire de aceștia, copiii care nu dorm bine nu sunt decât rareori somnolenţi. Mai degrabă, sunt hiperactivi, agitaţi, au dificultăţi școlare şi de învăţare. 

Pe termen lung, apneea poate duce la complicații severe cardiovasculare, respiratorii și metabolice. În plus, fie ca o consecință a apneei, fie independent, enurezisul nocturn face copilul să aibă un somn agitat. Mai sunt și micuți cărora le creează probleme bruxismul. Cu alte cuvinte, își scrâșnesc dinții în timpul somnului. Astfel, nici nu e de mirare că, fără să ne dăm seama de ce, copiii cu tulburări în timpul somnului prezintă probleme de atenție și comportament similare celor observate în cazul celor cu ADHD. Prin urmare, la cel mai mic semn de sforăit sau de respirație anormală, copilul trebuie dus la un medic specialist. 

Salteaua pentru copii dă somn ușor

Ca să nu strici somnul copilului, investește în odihna lui! O faci pentru sănătatea lui pe termen lung și nu e o fiță. Salteaua pentru copii trebuie să fie una de foarte bună calitate, durabilă, ortopedică și ergonomică, din materiale antialergice. De preferat, salteaua pentru copii este una mai tare, cu miez de spumă, menit să susțină formarea corectă a oaselor și a posturii. Există pe piață modele speciale, cu o latură din lână pentru iarnă și una din bumbac pentru vară, pentru un somn sănătos.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse