(P) Desenele animate pentru copii – recomandate sau nu?

Atunci cand ne gandim la copilarie, ne amintim o lume plina de basme si povesti, de desene animate si de personaje desprinse din acestea alaturi de care am trait zilnic. Cu siguranta desenele animate reprezinta una dintre cele mai mari atractii pentru copii, care si-ar petrece o mare parte din zi uitandu-se doar la acestea.

Ca parinte insa, iti doresti tot ce e mai bun pentru copilul tau si incerci sa ii oferi o crestere cat mai sanatoasa. Iar una dintre intrebarile des intalnite in randul parintilor este urmatoarea: ar trebui sa imi las copilul sa se uite la desene?

Raspunsul este fara dar sau poate unul afirmativ! Un copil caruia i se interzic desenele animate va fi un copil care nu s-a bucurat de una dintre cele mai placute atractii ale copilariei. Important este insa sa alegem cu grija desenele animate pe care copilul le vizualizeaza.

Exista o multime de desene animate si nu toate sunt tocmai ok. Rolul unui parinte este sa aleaga pentru copilul sau doar acele desene care chiar pot contribui in educatia sa dar si in dezvoltarea imaginatiei si a creativitatii.

Care sunt desenele animate la care ar trebui sa se uite copilul meu?

Desenele copilariei sunt nemuritoare. Chiar si aceasta lume a desenelor animate a suferit mari schimbari de-a lungul timpului si din pacate nu putem spune ca aceste schimbari sunt tocmai pozitive. Noile desene animate sunt foarte agresive si contin violenta, drept urmare ar trebui sa ne tinem copiii cat mai departe de ele.

Vechile desene animate erau insa diferite. Erau pline de magie, de basm si de povesti care ne tineau ore intregi in fata micului ecran. Din fericire insa, aceste desene animate mai pot fi gasite pe internet. Desene precum Scufita Rosie ar trebui sa faca parte din lista desenelor preferate de catre copilul tau. Iar odata ce va lua contact cu aceasta lume a desenelor copilariei noastre, cu siguranta se va indragosti de ea.

Desenele animate sunt recomandate, dar nu la TV

Asa cum spuneam, o mare parte din desenele animate de pe posturile TV de nisa sunt foarte agresive si mai putin educationale. De aceea consideram ca nu ar trebui sa iti lasi copilul liber sa-si aleaga programul de desene animate preferat, ci mai degraba sa ii alegi tu desenele animate.

Daca ai un televizor inteligent, atunci este foarte simplu sa te conectezi la internet pentru a accesa Youtube si a alege desene animate constructive precum exemplul de mai sus. Iar daca televizorul este unul de generatie mai veche, atunci iti poti insoti copilul in lumea celor mai frumoase desene animate in fata laptopului.

Care este varsta de la care copilul ar trebui sa aiba acces la desene animate?

Este o alta intrebare pe care am auzit-o deseori in randul parintilor. Ei bine, au fost realizat mai multe studii si cercetari in acest sens, iar concluzia specialistilor a fost aceea ca unui copil ar trebui sa i se permita sa vizioneze desene animate de la varsta de 2 ani.

Niciodata prea mult timp

Oricat de mult ar fi atras de fascinantele desene animate, acesta nu ar trebui lasat ore intregi in fata televizorului sau a calculatorului. Asta deoarece ar putea avea probleme cu ochii ulterior. Este important insa modul prin care sa ii distragi atentia de la desenele animate, astfel incat sa nu fie nevoie de o lupta de convingere pentru a renunta de buna voie la maratonul de desene animate.

Il poti atrage prin diferite jocuri pentru ca el sa treaca de la o activitate placuta la alta, fara sa faca vreo mica drama.

Concluzia noastra este ca nici un copil nu ar trebui sa fie lipsit de minunatele desene animate, importanta fiind alegerea celor mai potrivite desene animate pentru acesta. Cantecele pentru copii pot fi si ele la randul lor foarte atragatoare pentru copii.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Anunturi