(P) Detalii legate de alegerea unui scaun de masa pentru bebelusi

Alegerea unui scaun de masa pentru cel mic reprezinta o decizie destul de complexa si importanta, insa odata ce te vei informa corespunzator si vei fixa care sunt caracteristicile de maxima importanta in acest sens, situatia nu va mai parea asa complicata.

Micutul tau va fi gata sa foloseasca noul scaunel de masa in jurul varstei de 6 luni, moment care va coincide, dupa cum se bine stie si cu diversificarea hranei. Cu toate acestea, multi parinti tind sa opteze pentru achizitionarea unui scaun de masa ceva mai devreme.

Variantele de scaune de masa bebelusi pentru care parintii au posibilitatea de a opta sunt mult mai numeroase decat in trecut. Acest lucru se datoreaza, in prima faza, diversitatii materialelor utilizate si accesoriilor diversificate care le fac mult mai simplu de manevrat, dar si mai sigure.

Orice achizitie destinata confortului si dezvoltarii celui mic, indiferent ca e vorba de scaune, leagane, jucarii sau patuturi copii, este necesar a te asigura ca detii toate informatiile ce te vor ajuta in preintampinarea tuturor problemelor posibile. Asadar, inainte de a alege scaunul de masa pentru copilul tau, ia in vedere anumite caracteristici.

Momentul adecvat achizitionarii

Momentul optim al achizitionarii scaunului de masa pentru bebelus poate fi diferit, intrucat exista anumite particularitati care dicteaza deciziile fiecarei familii. Daca se urmareste utilizarea sa pentru orele de masa propriu-zise, acesta isi va prezenta necesitatea abia dupa varsta de 6 luni, in momentul in care cel mic va putea sta in sezut si este capabil sa consume alimente de natura solida.

Daca bebelusul va reusi sa stea in fundulet, insa nu a trecut si in punctul de alimentatie solida, parintii se pot orienta catre aceasta achizitie mai devreme, in vederea acomodarii micutului cu scaunul si asistatarea acestuia la mesele in familie, in conditii sigure.

Treptat, acest dispozitiv isi dovedeste utilitatea tot mai mult, pe parcursul unei zile, pana cand bebelusul se va obisnui sa manance de fiecare data din noua pozitie.

Caracteristicile esentiale care stabilesc alegerea scaunului de masa pentru bebelusi

In primul rand, este important de precizat ca pretul nu dicteaza nivelul de calitate al unui produs. In acest sens, este important de analizat cu atentie detaliile si functiile fiecarui dispozitiv in parte, intrucat nu este recomandat sa ne orientam dupa aspecte superficiale, cum sunt cele legate de costuri. Caracteristicile de baza ale scaunului de masa pentru bebelus reusesc sa imbine cu succes confortul si siguranta, precum si latura practica cu privire la spatiul ocupat si intretinerea corespunzatoare.

  • Stabilitatea – o trasatura fundamentala a scaunului este oferita de nivelul de stabilitate. Aceasta trebuie sa mentina scaunul pe loc atunci cand bebelusul se misca – ai in vedere daca este usor de rasturnat si asigura-te ca centrul de greutate se gaseste cat mai aproape de podea.
  • Reglarea inaltimii – posibilitatea de reglare a inaltimii garanteaza o achzitie inspirata, deoarece asigura o utilizare indelungata.
  • Inclinarea spatarului – aceasta functie este importanta in randul bebelusilor de 6 luni, care inca nu pot sta in sezut normal, iar hranirea lor se face cu ajutorul unei pozitii semiculcate. Inclinarea spatarului este foarte eficienta pentru odihna si confort, mai cu seama atunci cand copilul asista pe o durata mai lunga la o cina in familie.
  • Centurile de siguranta – sunt elementele de baza ale unui scaun pentru masa. Ele trebuie sa fie rigide, rezistente si usor de spalat.
  • Pernele
  • Tava – tava scaunului trebuie sa cat mai simplu de utilizat, bine finisata si fara margini taioase care sa raneasca copilul.

Magazinul online Kidscare.ro, specializat in distribuirea produselor si dispozitivelor destinate bebelusilor pune la dispozitie diverse scaune pentru masa de inalta calitate. O recomandare din punct de vedere profesional este alegerea unui scaun de masa multifunctional Kidscare deoarece asigura o serie larga de avantaje, incepand de la versatilitate, utilizare indelungata, calitate superioara si confort sporit celui mic.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul