(P) A II-a ediție a seminarului „Ai grijă de somnul copilului tău!”

15% dintre copii adorm în timpul orelor de școală. Copilul tău nu trebuie să fie o statistică!

De cele mai multe ori, ai o idee destul de clara despre cauzele care îți tin copilul treaz până târziu în noapte sau care îl împiedică să doarmă liniștit până dimineața. Însă, nu toți „hoții de somn” sunt ușor de recunoscut. 

Miercuri, 4 octombrie, începand cu ora 18.30, te invităm la a II-a ediție a seminarului „Ai grijă de somnul copilului tău!' – un eveniment dedicat în întregime somnului copiilor noștri, cu unul dintre cei mai admirați și influenți specialiști în domeniu: d-na Doctor Mihaela Oros – Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrică Regina Maria.

Temele seminarului:

  • Fiecare copil este unic. Un copil nu este un mic adult.
  • Rolul somnului
  • Pattern-ul somnului din perioada de sugar până la adolescenţă
  • Rutina de somn  – aspecte de siguranta
  • Importanta diagnosticarii problemelor de somn la copil
  • Tehnici de diagnostic şi screening
  • Strategii terapeutice

 

„Copilul îşi petrece aproape jumătate din viaţă dormind. De aceea afecţiunile respiratorii din timpul somnului au o importanţă specială în perioada copilăriei.'

„Consolidarea somnului pe parcursul nopţii este considerată o achiziţie majoră de dezvoltare şi reprezintă o problemă centrală în îngrijirea sugarului.'

„Fiziologia, reglarea, arhitectura şi distribuţia somnului variază în funcţie de vârstă.'

„Efectele deprivarii de somn sunt urmatoarele:

– afectarea funcțiilor cognitive

– scăderea temperaturii corpului

– scăderea imunității

– scăderea eliberării de hormon de creștere

– creșterea și maturarea sexuala

–  tulb metabolice – crește activitatea tiroidiană și rezistentă la insulină

 – obezitatea

– simptome neurologice – nistagmus, tremor, crește sensibilitatea la durere', avertizează doamna doctor Dr. Mihaela Oros. 

Dr. Mihaela Oros este Coordonator al Centrului de Somnologie Pediatrică Regina Maria. Somnologia pediatrică există în România și datorită Dnei. Dr. Mihaela Oros. S-a implicat în dezvoltarea ramurei de somnologie pediatrică în România și în supraspecializarea medicilor în acest domeniu; A fondat Asociația pentru Tulburările de Somn la Copii și Adolescenti a cărei misiune este educația și accesul medicilor la informații valide și de ultimă ora; A dezvoltat laboratoare de studiu al somnului la copii.

Dr. Mihaela Oros a inițiat prima cercetare în România privind prevalența problemelor respiratorii în timpul somnului la copii și adolescenți. S-a dovedit că 1 din 10 copii sunt la risc de a dezvolta  o tulburare de respirație în timpul somnului, dintre care forma cea mai severa este apneea obstructiva în somn.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau