(P) Imunitatea la copii: 5 remedii pentru creșterea imunității

Ce pot face părinții care își doresc protejeze copiii de virusurile, bacteriile și germenii la care micuții sunt expuși zilnic? Există metode prin care se pot elimina răceală, infecțiile și gripă? Din păcate, îmbolnăvirile nu pot fi evitate și eliminate complet din viață copilului. Aceasta nu este neapărat o veste proastă, deoarece chiar bolile contribuie la întărirea sistemului imunitar prin dezvoltarea anticorpilor. Cu toate acestea, există remedii imunitate copii care ar trebui puse în aplicare de către părinții preocupați de starea de sănătate a celor mici.

Remediile pentru creșterea imunității la copii trebuie să fie folosite mai ales în etapa premergătoare începerii unui nou an școlar, deoarece atunci când intră în colectivitate cei mici sunt mult mai expuși, iar riscul îmbolnăvirii crește. Mai mult, îngrijorarea părinților cu privire la sistemul imunitar al copiilor este cu atât mai justificată în vreme de pandemie. O imunitate crescută nu înseamnă neapărat că cel mic va fi ferit de boli, însă, cu siguranță, formele de răceală și gripă vor fi mult mai ușoare și mai facil de gestionat.

Iată 5 remedii imunitate copii, simple, accesibile și eficiente!

  • Totul începe cu alimentația

Dacă imunitatea copilului nu este susținută de o alimentație sănătoasă, orice alt remediu este în zadar. Pentru creșterea imunității la copii trebuie redus consumul de zahăr și de aditivi alimentari. De asemenea, părinții pot consulta un nutriționist pentru a afla dacă cei mici sunt alergici sau intoleranți la anumite alimente. Intoleranțele și alergiile sunt răspunsuri ale sistemului imunitar, iar dacă nu sunt luate în calcul, imunitatea nu va putea fi crescută prin intermediul alimentației.

O alimentație care contribuie la creșterea imunității la copii este formată din fructe și legume proaspete, semințe și nuci, leguminoase, alimente bogate în proteine și în acizi grași Omega-3, cereale bogate în fibre și alimente care conțin probiotice.

  • Folosirea uleiurilor esențiale

Uleiurile esențiale de oregano și eucalipt au proprietăți antibacteriene și ajută la întărirea sistemului imunitar. Remediul este foarte simplu și poate fi folosit zilnic în interiorul locuinței. Este nevoie doar de un difuzor de uleiuri esențiale, care poate fi amplasat în incaparea în care copilul petrece cel mai mult timp. Uleiul de oregano poate fi folosit și în mâncare, cu condiția să fie destinat consumului alimentar!

  • Consumul de ceaiuri speciale

În magazinele naturiste există ceaiuri speciale pentru creșterea imunității. Înainte de a recurge la acest remediu, părinții trebuie să se asigure că cei mici pot consumă în siguranță plantele din care este făcut ceaiul. De asemenea, se recomandă consumul moderat de ceaiuri. Pentru creșterea imunității la copii pot fi de ajutor infuziile din ghimbir sau șoc.

  • Siropurile sunt ideale pentru copiii mofturoși

Majoritatea copiilor refuză să mănânce suficiente fructe și legume, iar eforturile părinților în acest sens sunt, de multe ori, în zadar. Nici ceaiurile nu sunt pe placul celor mici, iar copilul nu ar trebui să fie obligat să le consume. Așadar, părinții care nu reușesc să determine copiii să consume doar alimente sănătoase pot apela la un truc: administrarea unui sirop special, făcut din ingrediente care contribuie la întărirea sistemului imunitar, așa cum este și Happy Kid Sirop. Câteva dintre ingredientele pe care le conține acest sirop imunitate, recunoscute pentru beneficiile aduse asupra sănătății, sunt: chimionul, cardamomul, lemnul dulce, mentă, lămâie, miere sau cimbru. Ingredientele provin din surse de încredere și sunt 100% naturale. Mai mult, siropul este potrivit chiar și pentru micuții de doar 2 ani.

Având în vedere că siropul are un gust dulce, este imposibil să nu fie pe placul micului mofturos. Copilul nu va privi siropul natural că pe un medicament, ci că pe un elixir special care îl va transformă într-un super erou cu puterea de a înfrânge răceală și gripă. Pe lângă creșterea imunității, acest sirop imunitate conferă un plus de energie copiilor.

  • Suplimentele alimentare sunt de mare ajutor

Pentru creșterea imunității la copii, specialiștii recomandă suplimentele alimentare care conțîn zinc și Vitamina D. Unii părinți se întreabă de ce este nevoie de suplimente, având în vedere că necesarul de Vitamina D poate fi asigurat de anumite alimente sau de petrecerea timpului în aer liber. Ei bine, copiii nu petrec suficient timp în exterior, iar soarele nu este atât de puternic pe parcursul întregului an, pentru a se asigura necesarul de vitamina D. Mai mult, pentru că Vitamina D să fie asimilată din alimente, copiii ar trebui să consume des cantități foarte mari de peste, ciuperci și alte astfel de produse. Din păcate, în practică, acest lucru nu se întâmplă.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton