(P) Înapoi la școală! Ține-ți copilul în siguranță

Suntem siguri că orice părinte responsabil își pune întrebări cu privire la siguranță copiilor pe care îi are, acum în prag de An Școlar nou. Mai ales că se cunosc deficiențele sistemului de învățământ și toate tragediile care s-au petrecut în ultima vreme în care au fost implicați copii și adolescenți. Ce să facă un părinte în astfel de situații? Cum să folosească tehnologia pentru binele copiilor, dacă părintele e la muncă ore în șir? Sunt câteva soluții destul de accesibile. 

Camera IP acasă

Ai zice că dacă ai un copil mai mic e relativ simplu. Tu îl duci la școală, tu îl aduci. Cât e la școală e în grijă personalului din școală și a sistemului local de supraveghere. Unele școli au așa ceva și permit părinților accesul la imagini cu copiii lor în timpul orelor. Dar ce faci cu copiii mai mari? Pleacă la școală după ce pleci tu la muncă și se întorc acasă după ce tu te-ai plictisit deja de atâta muncă prin casă. Ei sunt cei mai expuși la riscuri. Recomandarea noastră este că instalezi măcar o camera IP în camera copiilor și o camera IP la intrarea în casă. În felul asta vezi dacă au plecat la școală, dacă își fac temele precum ați stabilit și dacă sunt în siguranță. Când sunt în afară casei puteți apela la alte soluții. 

Aplicații de localizare pe telefon

Majoritatea copiilor au azi un telefon mobil pe care îl poartă mereu cu ei. Pe ele se pot instala aplicații de localizare. Cu ajutorul acestora știi exact unde se află copilul și dacă este în grafic cu locul și activitatea pe care ar trebui s-o facă în respectivul moment. Mai sunt și aplicații cu adevărat smart care, folosind camera video a telefonului, pot transmite părinților la cerere, imagini cu locul în care se află copilul și cu sunetele din preajma să. Poate ai uitat că pleacă împreună cu școală într-o vizită la muzeu și nu e cazul să-ți faci grijă degeaba. Poate mai întârzie stand de vorba cu prietenii dar e în siguranță. 

Bine de știut

De la cele mai fragede vaste copiii au acces la tabletă și laptop. Într-un fel e de înțeles pentru că trăim în era digitală și nu se poate fără ele nici la școală și nici acasă. Însă, ce te faci dacă în lipsa ta copiii strică ceva la laptopul acela prețios pe care ai dat o grămadă de bani? Sigur, poți să-i înveți să nu mai facă, dar stricăciunea e deja provocată. Cum repari ecranul laptopului, tastatura? Dacă ți-au epuizat bateria laptopuluisau au stricat încărcătorul? Sunt soluții, nu te ingrijora. Piesele acestea se pot înlocui individual dar numai cu ceva compatibil și de bună calitate. 

Ai nevoie de toate acestea dar nu știi de unde să începi? Apelează la consilierii noștri și vom găși împreună cea mai bună soluție pentru situația ta: atât pentru copii cât și pentru casă. Cu adevărat, tehnologia te poate ajuta. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau