(P) Kinetoterapia – pași mici și siguri în dezvoltarea copilului

Dezvoltarea copiilor în primii ani ai vieții este extrem de importantă. Dezvoltarea funcțiilor motorii se poate realiza cu ajutorul kinetoterapiei, care este gimnastica medicala capabilă să trateze numeroase afecțiuni. Prin kinetoterapie se pot trata chiar și urmările unor traume fizice care au redus din mobilitatea anumitor zone ale corpului.

Gimnastică distractivă și vindecătoare

Specialiștii înțeleg că joaca este foarte importantă în ceea ce privește învățarea abilităților motrice la copii. De aceea, kinetoterapeutul pe lângă faptul că trebuie să îl ajute să se dezvolte fizic, trebuie să privească totul și din perspectiva unui copil. Combinând exercițiile fizice cu joaca, îi permit copilului să fie independent, nu se va plictisi și va face cu mai mult drag mișcare.

Acest tip de terapie este unul de lungă durată și este necesară perseverența din partea copilului pentru a obține rezultatele necesare. De aceea, kinetoterapeutul trebuie să îi ofere motivația și susținerea necesară pentru a duce la bun sfârșit orele de  kinetoterapie&masaj.

Centrul Pas cu Pas este locul unde profesionalismul se îmbină cu distracția, un tărâm magic atât pentru dezvoltarea forței musculare, îmbunătățirea coordonării, dezvoltarea de abilități complexe cum ar fi săriturile sau aruncarea și prinderea, dar și pentru dezvoltarea imaginației și funcțiilor cognitive. Dacă doriți să începeți ședințele de kinetoterapie copii, veți descoperi cu timpul că este cea mai bună decizie pe care ați luat-o în ceea ce vă privește copilul.

Indiferent de ce natură sunt afecțiunile copilului ce pun un impediment în dezvoltarea lor, personalul profesionist de la Centrul Pas cu Pas, vă așteaptă cu dedicare, răbdare și experiența necesară, pentru a readuce pe drumul cel bun cea mai de preț comoară pe care o aveți, copilul. 

Beneficiile kinetoterapiei

Odată aflat diagnosticul copilului, multora dintre părinți li se poate nărui lumea, intra într-o stare de șoc, neștiind cum să își vindece puiul. Apare implicit furia, negarea și învinovățirea, sentimente ce pot împinge orice părinte într-un cerc dureros al disperării. Echipa profesionistă de la Centru Pas cu Pas, vă oferă tot sprijinul și susținerea necesară pentru a trece peste aceste clipe.

Prin kinetoterapie se pot obține următoarele rezultate:

  • Corectarea posturii și deformărilor coloanei vertebrale cum ar fi scolioza, ce se datorează în mare parte poziției incorecte a micuțului în bancă sau pe scaun;
  • Dezvoltarea unei mobilități articulare normale, pierdute fie în urma imobilizării membrului afectat de un traumatism, fie datorită unor probleme ce țin de genetică;
  • Îmbunătățirea tonusului muscular;
  • Dobândirea coordonării mișcărilor;
  • Pregătirea și creșterea rezistenței corpului la efort fizic;
  • Tratarea luxațiilor, picioarelor în paranteza sau cele în X;
  • Afecțiuni metabolice cum ar fi obezitatea, poate fi tratată, de asemenea, prin kinetoterapie.

După o zi obositoare de joacă și exerciții, această terapie este de preferat să fie însoțită și de un masaj terapeutic. Masajul ajută copilul să se relaxeze, îi oferă o experiență reconfortantă de stimulare tactilă, stimulează atenția și concentrarea, crește coordonarea motrică, ajută la educarea stimulilor și conștientizarea propriului corp și reacțiile acestuia. În plus, îi va oferi un somn liniștit micuțului.

Combinarea ambelor forme de terapie, vor avea ca rezultat progresul treptat în achiziții cognitive, emoționale și comportamentale ce vor ajuta în dezvoltarea armonioasă a copilului. Calitatea vieții sale va fi îmbunătățită, fiindu-i din ce în ce mai ușor să se joace, să comunice, să interacționeze și să socializeze cu cei din jurul său. 

Puteți contacta Centrul Pas cu Pas la numărul 0721 861 125, de luni până vineri între orele 10-18.

[email protected]

Adresa: Str. Mărășești, nr. 18, et. 4, camera 8, Suceava


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news