(P) Lampa de veghe în camera copilului, o necesitate sau nu?

Urmează să aduci pe lume un bebeluș și nu știi dacă să treci pe lista de obiecte necesare și o lampă de veghe sau nu? Cu privire la acest subiect există anumite controverse, unele mămici fiind pro lampa de veghe, în timp ce altele sunt contra acestui obiect în camera copilului. Află și tu de partea cui ești!

În multe camere pentru bebeluși se găsește pe lângă pătuț, carusel, dulap, masă de înfășat etc. și câte o lampă de veghe, pe care unii părinți o pun în funcțiune, iar alții nu. Pentru unii este un obiect folositor, cu lumina ei blândă, iar pentru alții un element de stres, care poate strica somnul bebelușului sau și al adultului, în cazul în care doarme în aceeași cameră cu cel mic. 

Pro lampa de veghe

Pentru început, când bebelușul este mic, lampa de veghe este mai mult utilă pentru părinți, decât pentru copil. Pe timpul nopții cel care merge la bebe să-l liniștească în caz că plânge și trebuie schimbat sau să-i dea de mâncare va avea nevoie de puțină lumină în cameră și lampa de veghe este cea care o poate asigura, astfel încât să nu fie nevoie să aprindă lumina din tavan sau o altă lampă cu o lumină mai puternică.

După ce mai crește micuțul și ajunge la vârsta la care se teme de monștrii sau de diverse creaturi imaginare, lampa de veghe este cea care îi poate asigura confortul vizual, păstrând în cameră lumina difuză care să-i permită să vadă obiectele familiare lui, astfel încât să nu fie speriat de bezna totală.

Contra lampa de veghe

Lumina ușoară răspândită de lampa de veghe poate fi considerată de unii părinți dăunătoare pentru nou-născuți, deoarece le pot deforma percepția despre noapte și zi. Se știe că în primele săptămâni de viață bebelușii nu pot face diferența dintre zi și noapte și atunci, unii părinți evită folosirea lămpii de veghe pentru ca micuțul să nu creadă că este zi și să stea treaz, în loc să se obișnuiască cu somnul de noapte.

Lampa de veghe potrivită

Dacă te-ai decis să cumperi pentru camera copilului tău o lampă de veghe, atunci ai grijă să iei una cu formă veselă, care să se potrivească cu decorațiunile din cameră și care să fie pe gustul micuțului și când acesta va mai crește. De exemplu, dacă ai fetiță, cumpără-i o lampă de culoare roz sau mov, care să reprezinte un personaj îndrăgit în general de fetițe. Iar dacă ai băiețel, atunci o lampă de culoare albastru sau verde este foarte potrivită. Totodată, nu uita de calitatea lămpii, cel mai important este ca aceasta să răspândească în cameră o lumină slabă și caldă, astfel încât să nu perturbe somnul copilului.

Cum îl obișnuiești de mic așa va dormi și când va fi mare!

În funcție de alegerea făcută, cu sau fără lampă de veghe, important de reținut este că așa cum îl obișnuiești de mic, așa va dormi și când va fi mare.

Și foarte important pentru un copil este confortul patului său, care-i asigură un somn odihnitor pe parcursul nopții. Iar o saltea pentru copii de calitate este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru copilul tău. Alege din oferta de saltele de la Magniflex, salteaua ortopedică pentru bebeluși creată de Pierre Cardin. Este o saltea tare, ortopedică, cu design semnat de celebrul designer Pierre Cardin. Centrul din spumă Elioform asigură o creștere armonioasă a oaselor bebelușului. Modelul prezintă o latură din lână pentru iarnă și una din bumbac pentru vară și oferă confort pe tot parcursul anului. Materialul textil semnat de Pierre Cardin este fabricat din bumbac 100% pentru un somn sănătos. La Magniflex găsești și saltele pat pentru orice dimensiune, atât pentru pătuțuri de bebeluș, cât și pentru paturi mai mari, în caz că cel mic va dormi și cu părinții.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse