(P) Lupta impotriva microbilor cu cele mai bune produse dezinfectante

Anul acesta, curățeniei de primăvară trebuie să i se acorde o importanță ridicată din cauza prezenței Sars-Cov-2. Astfel, pe lângă igienizarea locuinței, pe lângă spălatul geamurilor și al covoarelor, dezinfectarea profundă a lucrurilor din casă trebuie să fie făcută temeinic.  

Încă învățăm despre modul în care trebuie să ne ferim de acest virus ce ne tot dă bătăi de cap. Se știe cu certitudine că cel mai ușor se transmite printr-un contact direct, de la persoană la persoană prin inhalarea particulelor de aer ce conțin virusul. După aceea, trebuie să avem în vedere suprafețele ce pot fi contaminate de către persoanele bolnave sau purtătoare ale virusului. 

Există câteva modalități prin care putem avea grijă de sănătatea noastră și a celor din jur, cum ar fi:

  • Purtarea măștii obligatorie, atât pe stradă cât și în spațiile închise;
  • Distanțarea socială, evitarea spațiilor aglomerate, evitarea cumpărăturilor din hypermaketuri, piețe etc și optarea pentru cumpărăturile online pe cât posibil;
  • Dezinfectarea mâinilor de mai multe ori pe zi, cu un dezinfectant pentru mâini eficient, cumpărat din surse sigure. IgienaPHS.ro are în portofoliul său numai producători certificați, de renume la nivel mondial și produse ce sunt avizate de către Ministerul Sănătății. În cazul în care nu știi de unde poți achiziționa un dezinfectant de mâini astfel încât să fie și eficient, vezi aici gama de produse.  
  • Dezinfectarea biroului și a casei și a tuturor suprafețelor din jur astfel încât să creăm un mediu sigur pentru noi, pentru colegi și familie. Pentru produse profesionale cu efecte dovedite, ce protejează suprafețele dar luptă eficient cu patogenii, click aici

Cum să dezinfectezi eficient casa

Primul pas ce trebuie realizat este ordonarea lucrurilor personale și aruncarea sau donarea lucrurilor de care nu mai avem nevoie și care ne aglomerează inutil locuința, acumulând praf. După ce fiecare articol este pus la locul lui, urmează curățenia efectivă ce presupune ștergerea prafului de pe suprafețe cu soluții antistatice, aspirarea covoarelor și a tapițeriei (canapele și fotolii), ștergerea geamurilor cu soluții speciale pentru sticlă ce nu lasă urme, împreună cu racletă și lavete din microfibră.

După ce acest proces s-a efectuat, urmează igienizarea suprafețelor cu dezinfectanți profesionali, ce au puterea de a distruge până la 99.9% virusuri. Cele mai utilizate suprafețe, sunt cele care au nevoie și de cea mai aprigă dezinfectare, precum:

  • Mânerele ușilor;
  • Telefoanele mobile;
  • Telecomenzile;
  • Întrerupătoarele;
  • Mesele și blaturile de lucru;
  • Robineții și chiuvetele;
  • Baia, la modul general.

Pentru fiecare dintre acestea trebuie avut în vedere materialele din care sunt realizate, astfel încât dezinfectantul să nu îl afecteze. Dacă nu știi cu siguranță dacă o soluție este mult prea puternică pentru suprafața respectivă, încearcă într-un colț care nu este la vedere. Dacă totul este în regulă, continuă procesul de dezinfectare. Pentru ecrane, tastatură, telecomandă se recomandă utilizarea unor dezinfectanți pentru suprafețe pe bază de alcool, ce nu lasă urme. Este indicat ca acestea să fie șterse cu o lavetă îmbibată în dezinfectant. 

Atenție! Pentru efecte remarcabile și eliminarea într-un număr cât mai mare de viruși, microbi și bacterii, dezinfectantul trebuie să acționeze pe suprafața respectivă minim 15 minute. După aceea, se șterge cu o lavetă umedă, din microfibră.  

Deși extrem de important, procesul de curățenie nu distruge patogenii ci doar îndepărtează murdăria vizibilă de pe suprafețe și oferă luciu. De aceea, este absolut necesar să se urmărească ambele etape atunci când îți dorești o casă perfect igienizată. Dezinfectanții au rolul de a ajuta la combaterea microbilor și bacteriilor, însă nu este deloc indicat ca aceștia să intre în contact cu pielea sau, mai rău, să fie ingerați. Este bine ca produsele profesionale să fie amplasate într-un spațiu în care copiii nu au acces pentru evitarea unor neplăceri.

Ce trebuie să știi despre dezinfectanți

Indiferent că vorbim despre cei de mâini sau cei pentru suprafețe, pentru instrumentarele medicale, trebuie să luăm în considerare în permanență câteva aspecte:

  • Pentru eficiență ridicată este indicat ca acestea să fie produse profesionale;
  • Este bine ca dezinfectanții să provină de la producători certificați și cunoscuți;
  • Se recomandă utilizarea unor dezinfectanți avizați de către Ministerul Sănătății;
  • Toate produsele dezinfectante au nevoie de un minim timp de acțiune pentru a elimina virusurile și microbii de pe o suprafață. Dacă nu este lăsat să acționeze eficient, acesta nu își va face treaba corect. Timpul de contact variază între 4-10 minute. 
  • Produsele dezinfectante nu trebuie combinate între ele deoarece pot elimina vapori periculoși pentru sănătatea oamenilor;
  • Alege să folosești dezinfectanți specifici pentru anumite zone, precum dezinfectanți și detergenți pentru grupurile sanitare, așa cum în clinici se folosesc cei pentru instrumentar, fiecare având specificațiile și caracteristicile proprii;
  • Folosește întodeauna mănuși de protecție atunci când intri în contact cu produse dezinfectante. 

Utilizând cei mai eficienți dezinfectanți, precum cei profesionali din gama IgienaPHS.ro, știi sigur că îți creezi un spațiu decontaminat și curat, un spațiu în care familia ta să se simtă în siguranță și ferită de neplăceri. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse
Buton