(P) O dorință specială pentru bebelușii din întreaga lume

Un gest simplu poate ajuta la eliminarea tetanosului în rândul nou-născuților

O zi de naștere reprezintă  un moment magic, însoțit de cele mai multe ori de dorințe speciale. Anul acesta  Pampers și UNICEF sărbătoresc un moment special: 10 ani de parteneriat. Timp de 10 ani am avut o singură dorință, aceea de a elimina tetanosul matern și neonatal.

Tetanosul este cauzat de o bacterie ce pătrunde în organism prin rănile deschise, care au contact cu obiecte contaminate. Bacteria produce o toxină deosebit de puternică. În țările lipsite de resurse materiale, unde mamele nasc adesea în condiții improprii, riscul de a fi infectate cu tetanus, atât ele cât și bebelușii, este foarte mare.

În unele zone din lume, tetanosul matern și neonatal încă mai ia viața unui nou-născut la fiecare 11 minute.

Această boală poate  fi ușor prevenită prin vaccinare,  iar când știm cum putem salva viața unui copil cu un simplu gest, nu avem nicio scuză să nu o facem. Astfel, cu sprijinul părinților din întreaga lume, care au participat activ la campania „1 pachet = 1 vaccin', Pampers și UNICEF au reușit să elimine tetanosul matern și neonatal din 17 țări lipsite de resurse materiale.

10 ani de parteneriat

De când a început campania, și tu ai ajutat, alături de Pampers și UNICEF, la obținerea acestor rezultate uimitoare! În ultimii 10 ani, aproximativ 500.000 de nou-născuți au fost salvați și câte un vaccin pe secundă a ajuns la câte o mamă și la copilul ei, dar aproximativ 71 de milioane de femei și copiii lor sunt încă în pericol în alte 21 de țări.

Cum putem ajuta?

Vestea bună este că, prin simpla achiziționare a unui pachet de scutece Pampers New Baby-Dry sau Pampers Active Baby-Dry, poți ajuta la eliminarea tetanosului în rândul nou-născuților în aceste țări.

În semn de mulțumire pentru toți părintii din România, Pampers susține și anul acesta maternități din România cu mobilier și scutece pentru nou-născuți. Ca de obicei, părinții sunt cei care, prin votul exprimat pe pagina Pampers România, în secțiunea „10 ani de parteneriat Pampers – UNICEF, ne vor îndruma spre cele orașele care au nevoie de sprijinul Pampers.

Fii alături de noi la a 10-a  aniversare a parteneriatului Pampers-UNICEF, pentru ca împreună să îndeplinim această dorință comună, de a contribui la protejarea tuturor copiilor acestei lumi, prin eliminarea tetanosului matern și neonantal de pretutindeni!

Cu ajutorul tău, în fiecare zi, suntem cu un pas mai aproape de eliminarea tetanosului matern și neonatal din fiecare colț al lumii!


Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul