(P) Odihna în primii ani din viață și influența pătuțului

Pătuțul, piesa de mobilier indispensabilă pentru nou născut, trebuie să fie întotdeauna în concordanță cu normele și standardele care se impun cu privire la astfel de articole. Siguranța celui mic, calitatea somnului este direct influențată de acesta, respectiv de salteluța de care este completat. Este locul în care bebelușul va dormi cea mai mare parte a primelor luni din viață, deci care trebuie să corespundă cu anumite criterii pentru a putea fi considerat potrivit.

Atenția proaspeților părinți este orientată mai mult ca niciodată asupra pătuțurilor fabricate din lemn, un material recunoscut pentru stabilitatea pe care o oferă, pentru durabilitate și totodată pentru siguranța pe care o prezintă. 

Din dorința de a le oferi celor mici condițiile de care au nevoie pentru o dezvoltare armonioasă și o odihnă corespunzătoare, mulți părinți se orientează spre modelele care înglobează noi concepte, care promit să aducă ceva nou, deosebit la acest capitol. Sa incercam si un patut de la Nichiduta, binecunoscutul eshop dedicat copiilor, adresat părinților! Portofoliul diversificat al magazinului se traduce prin opțiuni sigure pentru toate bugetele. 

Pătuțul din lemn, o alergere de top în rândul părinților

Lemnul este o alegere de top în special pentru calitățile specifice materialului, dar și pentru produsul final, pentru comportamentul acestei piese de mobilier care își îndeplinește rolul ani la rând. 

Vin cu avantajul că se pot folosi până la vârste mai mari decât în cazul pătuțurilor pliabile, prezentând mai multă stabilitate. Cei mai mulți preferă modelele care permit ridicarea saltelei la trei niveluri diferite, detaliu care permite părinților să realizeze modificările necesare asupra pătuțului odată cu creșterea copilului. 

Din rândul opțiunilor disponibile în magazinele de profil, accentul privind alegerea va fi pus atât pe funcționalitate, cât și pe design. Nu toate modelele merită achiziționate, nu când criteriile personale vizează detalii stricte. Spre exemplu, dacă intenția este de a folosi același pătuț până când copilul va avea o anumită vârstă sau în el vor dormi și ceilalți copii care vor mai veni, cu siguranță că principiile pe baza cărora se va realiza achiziția vor fi diferite în anumite puncte. 

În principiu, recomandările vizează pătuțuri cu laterale detașabile, precum și care permit ridicarea saltelei. Oferă mai multă accesibilitatea părintelui și sunt mai practice. 

Unii preferă modelele care vin în dotare cu salteluță și diversele accesorii, cu sertare de exemplu. Alții vor prefera modelele clasice, din considerente personale. Indiferent care sunt preferințele de acest gen, contează ca rezistența, stabilitatea și calitatea să fie cele corespunzătoare. Pătuțul va fi întrebuințat până la vârsta recomandată de producător. Condițiile de somn trebuie adaptate în funcție de ritmul de creștere al copilului, pentru ca dezvoltarea acestuia să nu fie influențată negativ.

Înainte de a realiza orice investiție în acest sens, atenția trebuie îndreptată deci asupra detaliilor mai sus menționate, asupra caracteristicilor pătuțului. În cazul modelelor vopsite, părinții se vor asigura că acestea nu vor reprezenta un risc pentru sănătatea copiilor care vor „încerca' orice găsesc în jur. Un pătuț potrivit înseamnă odihnă adecvată pentru bebeluș și un somn prielnic, ideal pentru o dezvoltare corespunzătoare, armonioasă.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul