(P) Iată principalele criterii pe care trebuie să le iei în considerare când alegi marsupiul pentru bebe

Orice mămică sau viitoare mămică știe cât este de important să iasă la plimbare cu bebelușul, încă din primele luni după naștere. Aceste plimbări contribuie la formarea sistemului imunitar puternic și la obișnuirea celui mic cu mediul înconjurător.

Pentru ca plimbările să fie cât mai reușite și relaxante, ai nevoie de un marsupiu (port-bebe) corespunzător. Însă, cum faci alegerea corectă, din moment ce există pe piață nenumărate modele? 

Iată câteva criterii care te vor ajuta să alegi marsupiul potrivit atât pentru tine, cât și pentru bebe

Primul lucru la care trebuie să fii atentă este să alegi un marsupiu ergonomic, el fiind cel mai indicat de către specialiști. Ce înseamnă acesta? Ei bine, presupune faptul că poziția celui mic va fi ortopedic corectă: el va sta cu fața îndreptată spre tine, șoldurile și picioarele îi vor fi în forma literei „M' (poziția broscuței) pentru a nu pune prea multă presiune pe bazin. Astfel de marsupii vei găsi la magazinul online Babyneeds, alături de alte accesorii care îți vor ușura viața de mămică. Nu uita să acorzi atenție și suportului pentru capul și pentru gâtul celui mic, fiind un element care contribuie la siguranța lui atunci când este pus în marsupiu. 

De asemenea, este necesar ca materialul să fie unul moale, din fibre naturale (precum bumbacul), întrucât va intra în contact cu pielea bebelușului. Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este ca acesta să fie ușor de curățat, pentru că, în mod inevitabil, se va murdări, în special dacă este folosit des. Atunci când îl vei curăța, citește cu atenție instrucțiunile venite din partea producătorului, pentru a te asigura că nu îl vei deteriora din greșeală. 

Marsupiul ergonomic va distribui corect greutatea bebelușului, astfel încât îți va fi protejat spatele și va fi diminuată posibilitatea apariției durerilor. Alege un model cu bretele și curea de susținere late, căci acestea îți vor asigura confortul.. 

Pe lista criteriilor de alegere ar fi bine să se regăsească, de asemenea, ajustabilitatea. Cu siguranță îți dorești un marsupiu pe care să îl poți folosi pentru o perioadă mai îndelungată de timp, care să poată fi ajustat odată cu dezvoltarea prichindelului. 

Nu ești sigură dacă cel mic este pregătit pentru a fi pus într-un marsupiu? Ei bine, majoritatea specialiștilor afirmă că, după trecerea pragului vârstei de 3 luni, el poate fi plimbat fără probleme într-un marsupiu ergonomic. Cu ajutorul acestuia, vei avea mâinile libere și te vei putea ocupa de orice activitate preferi, în timp ce îți întărești legătura afectivă cu cel mic (aspect care poate ajuta inclusiv la tratarea simptomelor depresiei postnatale). Faptul că va fi mereu cu fața spre tine asigură apropierea fizică și contactul vizual, ceea ce îi va oferi și lui sentimentul de siguranță.

În concluzie, oricare ar fi modelul pentru care optezi, pune întotdeauna pe primul plan sănătatea și siguranța celui mic. Dacă nu vei alege un marsupiu care să asigure poziția corectă a picioarelor și a șoldurilor, pot apărea probleme în ceea ce privește dezvoltarea ulterioară. 

Sursă foto: Shutterstock.com.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse