(P) Patutul din lemn si beneficiile lui

Din ce in ce mai multi copii se nasc sau dobandesc de-a lungul vietii diferite alegii. Acestea pot fi din cauza unui aliment, din cauza unui material sau orice altceva din mediul inconjurator.

Ca parinte la inceput de drum, iti doresti tot binele pentru copilul tau. Asa se face ca imediat cum ai aflat aceasta veste minunata, incepi sa te informezi, sa citesti si sa ceri pareri celor care sunt deja parinti.

Inainte de toate, ar trebui sa mergi pe premiza „Mai bine previn, decat sa tratez”.

Acelasi lucru il recomanda si Marvis, o firma producatoare de patuturi din lemn masiv. Atunci cand locul in care doarme copilul este construit din lemn, si sansele pentru a dezvolta vreo alergie sunt scazute.

Patuturile sunt construite in intregime din lemn masiv de fag, fiecare bucata de lemn este foarte bine slefuita. Apoi lemnul prinde culoare cu ajutorul vopselelor babyfriendly, acestea sunt pe baza de apa, conform cerintelor europene.

Un alt atu al acestui tip de patut este faptul ca toate componentele sunt asamblate cu ajutorul unor adezivi non toxici, astfel sanatatea celui mic nu va fi degradata in niciun fel.

Cand cautati patuturi copii trebuie sa stiti dimensiunile in care acesta ar trebui sa se incadreze si ce functii v-ati dori sa aiba. Patuturile construite din lemn pot avea gardutul din fata glisabil sau detasabil, pot dispune de un sistem de balansare sau de rotile speciale pentru deplasarea acestuia cu usurinta. De asemenea, acestea pot avea si spatii de depozitare sau pot fi transformate intr-o sofa eleganta pe care o veti putea folosi mereu.

Dupa ce ati comandat patutul este randul saltelei sa va capteze atentia. Chiar daca pare de necrezut, salteaua patutului poate fi plina de acarieni si alergeni. De fapt acesta este locul preferat, pentru ca salteaua este usor umeda si calduta, deci un mediu propice lor.

Cea mai eficienta solutie pentru a preveni aparitia alergiilor este sa achizitionati inca de la inceput o saltea din fibre naturale de cocos. Pe langa proprietatile antialergice, aceasta dispune de o fermitate ce ii va oferi copilului un somn odihnitor, dar si o pozitie sanatoasa si corecta a coloanei vertebrale. Toate acestea contribuie la confortul celui mic, dar si la o dezvoltare si o crestere armonioasa.

Dupa ce v-ati hotarat asupra patutului si a saltelei, alegerea lenjeriei va fi floare la ureche. Pentru ca va doriti ca  noul nascut sa aiba un somn linistit si odihnitor, trebuie sa tineti cont ca aceasta trebuie sa fie neaparat din bumbac si de preferat sa fie testata impotriva substantelor toxice. Daca lenjeria pentru patut pe care ati ales-o a trecut testul Oeko-Tex Standard 100, atunci puteti sta fara griji chiar daca aveti un copil alergic.

Copiilor le plac culorile, iar modele de pe Marvis sunt absolut adorabile si la preturi accesibile. Puteti opta pentru o lenjerie cu un personaj imprimat sau pentru o lenjerie ce are inclus un baldachin sau alte accesorii la fel de interesante, asta daca va doriti un plus de eleganta in dormitorul dumneavoastra.

Indiferent de cum ati ales sa amenajati locul de dormit al copilului, bucurati-va de aceste clipe minunate si nu uitati ca sanatatea nu are pret.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul