(P) Sfaturi pentru mamici: la ce sa fie atente atunci cand cumpara haine pentru copii

Sa cumperi haine pentru copii este o activitate extrem de placuta, mai ales atunci cand esti proaspata mamica si vrei ca micutul tau sa se bucure de cele mai frumoase articole vestimentare. Cu toate acestea, unele mame marturisesc faptul ca intampina dificultati atunci cand sunt la cumparaturi din motiv ca ori nu stiu ce sa aleaga din multitudinea de articole de imbracaminte, ori cumpara mai mult decat strictul necesar. Iar pentru ca sunt multe lucruri de luat in considerare atunci cand vine vorba de haine pentru copii, iata cateva sfaturi utile pentru mamici!

Calitatea conteaza

Prima si cea mai importanta regula la capitolul haine copii este reprezentata de alegerea materialelor de calitate in care copilul sa se simta confortabil atat pe timpul zilei, cat si in timpul noptii. Recomandat este ca mamicile sa aleaga haine pentru copii din bumbac natural, care tine de cald si combate transpiratia de la nivelul pielii. In plus, bumbacul impiedica aparitia iritatiilor de pe piele, aspect extrem de important atunci cand vine vorba de copilasi sensibili in primii ani de viata.

Orice e nou trebuie spalat

Adesea, mamicile uita sa mai spele hainele pe care le cumpara pentru prichindei din considerentul ca acestea sunt noi si ca nu necesita o eventuala clatire. Ei bine, spalarea articolelor de imbracaminte este extrem de importanta, mai ales atunci cand copiii sunt foarte mici, intrucat temperaturile mari omoara o parte din bacterii. Asadar, este recomandat ca dupa fiecare achizitionare de haine pentru copii acestea sa fie spalate, uscate si calcate conform instructiunilor de pe eticheta.

Etichetele se pot taia

Chiar daca etichetele ofera informatii utile cu privire la intretinerea hainelor, cei mici pot simti un disconfort urias atunci cand poarta haine pentru copii cu etichete mari si voluminoase. Tocmai din acest motiv etichetele pot fi indepartate cu atentie si pastrate la vedere in caz ca anumite piese vestimentare trebuie ingrijite intr-un mod special. Copilul trebuie sa se simta cat mai confortabil, fara sa acuze dureri de la eventualele zgarieturi de pe piele.

Hainele nu trebuie uscate in aer liber

Desi exista mame care obisnuiesc sa usuce haine pentru copii afara, in aer liber, acest lucru poate fi extrem de daunator, mai ales daca vorbim de bebelusi. In marile orase, uscarea rufelor presupune expunerea lor la cantitati mari de praf din aer si agenti poluanti care sunt imprastiati peste tot. Acesti poluanti microscopici patrund in fibra tesaturilor si interactioneaza direct cu pielea sensibila a copiilor, provocand iritatii, mancarimi si roseata. Pentru a evita imbolnavirea micutului, este recomandata uscarea hainelor in interiorul casei, la o temperatura moderata, intr-o incapere in care copilul nu este prezent. In acest mod, hainele se vor usca natural, chiar daca intregul proces va dura mai mult fata de uscarea in aer liber. De asemenea, incaperea va trebui ulterior aerisita.

Haine copii – Liloo

Nu a spus nimeni ca e usor sa fii mama, insa cu Liloo toate aceste griji vor disparea ca prin minune. Intra pe site-ul Liloo.ro si achizitioneaza cele mai bune haine pentru copii fabricate in Romania din materiale naturale, care acopera pielea micutilor si o protejeaza de factorii externi.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse