(P) Sfaturi pentru parinti: de ce sa cumpere un sterilizator pentru biberoane

In primul an de viata al lui bebe, sistemul lui imunitar inca nu este dezvoltat. Tocmai de aceea este recomandata achizitionarea unui sterilizator pentru biberoane. Fiecare familie stie cel mai bine bugetul pe care vor sa il aloce si lucrurile la care sa fie atenta cand vine vorba despre cumpararea unui sterilizator pentru biberoane.
Specialistii recomanda ca viitorii parinti sa fie atenti la cinci lucruri legate de un sterilizator pentru biberoane: sa consume putin curent electric, sa fie fabricat din materiale BPA, sa se opreasca automat dupa terminarea sterilizarii, sa permita introducerea a mai multe biberoane (diverse marimi) si sa permita introducerea de accesorii (tetine, castronase etc.).

Folosirea unui sterilizator pentru biberoane este facila. Iar vreme de un an de zile, devine un obicei pentru parinti, caci la finalul zilei trebuie sa fie sterilizate toate obiectele cu care intra in contact in timpul hranirii bebelusul, pentru ca riscul imbolnavirii sa fie unul scazut.
Totusi, e important ca parintii sa stie urmatoarele lucruri: daca mamica alapteaza si nu foloseste nici pompa de san, atunci nu se impune achizitionarea unui sterilizator pentru biberoane, cu grija foarte mare in ceea ce o priveste. Totusi, daca se foloseste o pompa de san, ea trebuie sa fie sterilizata.

Pe piata din Romania si nu numai se gasesc o multime de modele de sterilizatoare, fiecare cu avantajele si dezavantajele lui, mai scumpe sau mai ieftine, in functie de preferintele si de bugetul fiecarei familii.

Cel mai popular sterilizator pentru biberoane este cel electric, cu aburi. Este cel mai rapid si mai usor de folosit, avand timp de sterilizare de maximum 8 minute. Bacteriile, in cazul unui sterilizator pentru biberoane electric cu aburi dispar, fiind astfel eliminata necesitatea folosirii chimicalelor sau clatirii.

Are si o capacitate mare, de pana la 6 biberoane ce pot fi sterilizate in acelasi timp. Totusi, este si cel mai scump dintre modelele de pe piata si ramane numai la latitudinea parintilor daca vor sau nu sa cumpere un astfel de model.

Mamicile si taticii mai pot opta pentru sterilizatorul cu apa rece, aflat la polul opus fata de un sterilizator pentru biberoane electric (ne referim aici la pret) sau la un sterilizator pentru cuptorul cu microunde. Ambele au avantaje si dezavantaje, precum durata ciclului de sterilizare sau capacitatea prea mica de sterilizare a acestora.

La Noriel, puteti cumpara un sterilizator pentru biberoane pe placul familiei. Descoperiti modelele interesante, inclusiv produsul propriu Noriel Bebe, la pret accesibil si interesant. In plus, la comenzi de minimum 150 RON, transportul este gratuit oriunde in tara. Bebe trebuie sa aiba numai motive de zambete. Noriel ofera o mana mica de ajutor. Descoperiti oferta!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie