(P) Sirop imunitate copii: pentru sau impotriva administrarii?

Odată cu venirea anotimpului rece, părinții caută cel mai bun sirop pentru copii, pentru a se asigura micuții nu vor răci sau, dacă se întâmplă răcească, problema fie soluționată cu brio. Administrarea suplimentelor pentru imunitate la copii a stârnit de-a lungul timpului ample controverse în rândul medicilor și părinților.

Suplimentele alimentare pentru imunitate sunt create în primul rând pentru a remedia carențele de nutrienți din organism și pentru a întări imunitatea acestuia împotriva gripelor, răcelilor și altor afecțiuni cu care se pot confruntă copiii în anotimpul rece și nu numai.

Menținerea sistemului imunitar în parametri de funcționare optimi cu ajutorul siropurilor de imunitate – adevărat sau fals?

Medicii specialiști în medicină de familie, doctorii în științe medicale și medicii pediatri au încercat de-a lungul timpului găsească diferite soluții pentru a ajuta părinții ai căror copii au un sistem imunitar slab depășească cu brio provocările anotimpului rece.

Siropurile de imunitate pot fi deopotrivă benefice, dar pot provoca și reacții adverse organismului copiilor. Cele mai multe astfel de preparate sunt naturale, pe baza de plante, cu efect antiinflamator și antiinfecțios, realizate din extracte cu proprietăți terapeutice deosebite, în concentrație optimă, de către specialiști în domeniu.

Aceste siropuri au rolul de a întări imunitatea la copii, de a oferi organismului copilului susținere suplimentară în față afecțiunilor virale și bacteriene, în perioadele de efort fizic și intelectual intens, dar și în apropierea anotimpului rece, în timpul dietelor restrictive sau în perioade de convalescență.

Totuși, fără o alimentație echilibrată și un regim alimentar sănătos, fără mișcare în aer liber, siropurile de imunitate nu pot funcționa în mod optim.

Beneficiile siropurilor de imunitate

Cele mai importante avantaje și beneficii pe care le aduc siropurile de imunitate copiilor sunt:

  • stimularea sistemului de apărare al organismului împotriva bolilor;
  • asigurarea unui aport optim de substanțe bioactive necesare funcțiilor fiziologice, cu rol de protecție a imunității;
  • scurtarea tratamentelor cu antibiotice în cazul în care copiii se confruntă cu infecții ce recidivează;
  • favorizarea adaptării la trecerea dintre sezoane, protejarea organismului și creșterea rezistenței în față bacteriilor și virusurilor;
  • reducerea îmbolnăvirii frecvente a căilor reaspiratorii;
  • grăbirea vindecării și scurtarea perioadei de convalescență;
  • prevenirea infecțiilor respiratorii și urinare;
  • reducerea intensității simptomelor infecțiilor;
  • reducerea inflamatiilor și durerilor.

Contraindicațiile siropurilor pentru imunitate

Teoretic, niciun sirop imunitate copii  nu are contraindicații și nu provoacă organismului efecte adverse grave. Practic, însă, abuzul folosirii acestor medicamente poate da peste cap întregul organism al copiilor. Siropurile pentru stimularea imunității organismului copiilor conferă energie și tonus și sunt produse bazate exclusiv pe ingrediente naturale, însă folosirea acestora pe o perioadă îndelungată poate provoca dezechilibre în organism.

Sunt foarte multe voci ale părinților și cadrelor medicale specializate, care susțin faptul că medicamentele pentru imunitate nu reprezintă chiar cea mai bună soluție și că organismul trebuie lăsat să își formeze imunitatea în propriul ritm, iar copiii să fie încurajați să mănânce sănătos și să facă multă mișcare.

Însă, într-o lume în care virusurile și bacteriile sunt la tot pasul, capătă forme foarte grave și o simplă răceală poate da imediat complicații, siropurile de imunitate luate la timpul potrivit ajută organismul copiilor să lupte cu problemele pe care le înfruntă și contribuie la formarea unei imunități puternice a copiilor.

Excesul de produse sub formă de capsule, siropuri și bomboane gumate, care sunt menite să sporească imunitatea copiilor, poate face mai mult rău decât bine și poate duce la afecțiuni grave. De aceea, este mai mult decât recomandat că părinții să urmeze întocmai indicațiile oferite de către producătorul siropului sau altor tratamente similare. Administrarea corectă va ajută, cu siguranță, la obținerea și menținerea unui sistem imunitar puternic și sănătos.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate