(P) Te pregătești să naști? Iată ce trebuie să știi despre curățarea hainelor bebelușului!

Pe lângă toate emoțiile și grijile pe care le are orice gravidă atunci când se apropie data nașterii, trebuie să te gândești și la chestiuni organizatorice, precum amenajarea camerei, dotarea cu toate ustensilele necesare pentru hrănirea și îngrijirea nou-născutului, precum și curățarea hainelor.

Trebuie să știi că toate hăinuțele, precum body-uri, șosețele, păturici de înfășare și altele, trebuie spălate înainte de a-l îmbrăca pe cel mic cu ele. Acest lucru este necesar deoarece, deși sunt noi și nepurtate, totuși, până la ajungerea în magazin, aceste articole au trecut printr-un proces de fabricare, ceea ce înseamnă că au fost realizate din materiale care au fost depozitate mult timp în condiții despre care nu știi cât de igienice au fost. În plus, până să fie cumpărate, este posibil ca piesele vestimentare să fi petrecut o perioadă îndelungată în depozit, unde s-a depus praf și mucegai pe ele.

Așadar, iată de ce trebuie să ții cont atunci când speli hainele bebelușului înainte de purtare

Nu lăsa totul pe ultima sută de metri

Cu siguranță nu îți dorești să îți petreci ultimele zile de sarcină spălând rufe. Prin urmare, începe din timp acest proces, eventual imediat după ce cumperi hăinuțele. De asemenea, trebuie să ai un electrocasnic pe care să te poți baza și să nu te lase la greu, așa că alege o mașină de spălat de la Ideall.ro, eficientă și rezistentă, pentru a curăța foarte bine articolele vestimentare ale bebelușului.

Sortează rufele înainte de spălare

În primul rând trebuie să le sortezi pe culori, să închei toți nasturii și toate fermoarele, astfel încât să nu se agațe și să se rupă în mașina de spălat, apoi să întorci hainele pe dos. Piesele micuțe, cum sunt șosetele, trebuie puse într-un sac special înainte de a fi puse la spălat, astfel încât să nu se desperecheze sau să le pierzi.

Alege un detergent special pentru bebeluși

Acest lucru este esențial, deoarece din cauza detergentului necorespunzător cu care mamele spală hainele bebelușilor, acestor se pot confrunta cu eczeme și iritații neplăcute, care dau o stare de agitație și disconfort celui mic și necesită aplicarea unui tratament.

Ține cont de eticheta hainelor

Acordă atenție instrucțiunilor de spălare de pe eticheta hăinuțelor bebelușului, pentru a selecta programul potrivit la mașină, astfel încât să nu intre la apă sau să le strici modelele. Anumite piese trebuie spălate cu apă fierbinte, pe când altele doar cu apă rece, în plus pentru curățarea unor articole este nevoie și de folosirea unui balsam, pe lângă detergentul obișnuit.

În concluzie, înainte de venirea copilului tău pe lume, trebuie să faci o multitudine de pregătiri, printre care și spălarea tuturor lucrurilor cu care bebelușul va intra în contact. În această categorie intră articolele vestimentare, precum bluzițe, pantaloni, body-uri, șosete sau căciulițe, păturici și alte pleduri folosite pentru înfășarea celui mic, precum și jucăriile de pluș, pe care le va pune în gură cu siguranță. Prin urmare, trebuie să te organizezi din timp să speli toate aceste lucruri, astfel încât să nu lași totul pe ultima sută de metri, chiar înainte de data nașterii.

Sursă foto: Pexels.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere