(P) Top 5 activități pentru un weekend reușit în familie

În secolul vitezei, în care se dă o luptă între acele activități care să-ți ocupe timpul, există riscul de a le pierde din vedere exact pe acelea care îți aduc plăcere și cu ajutorul cărora te poți relaxa cel mai mult. În doar cele două zile libere dintr-o săptămână în care cel mai probabil ai făcut slalom printre responsabilități, ți se poate părea imposibil să duci la bun sfârștit activitățile planificate pentru weekend alături de familie sau prieteni.

Timpul liber este foarte important și cu siguranță îți dorești să faci cât mai multe activități plăcute alături de cei apropiați. Dacă simți că ai rămas fără idei legate de petrecerea finalului de săptămână, în funcție de pasiunile pe care le ai, poți alege câteva dintre propunerile noastre:

  1. Organizează după-amieze de lectură în familie

Pentru a insufla pasiunea pentru lectură celor mici, organizează după-amieze în care fiecare să citească din cartea preferată, apoi împărtășiți propriile impresii despre lectură. Este cunoscut faptul că cei mici învață cel mai rapid prin puterea exemplului, așa că citiți cărți împreună și, astfel, îi vei oferi un sistem de valori după care să se ghideze în viață. 

Printre multele avantaje ale cititului se numără și acela că nu necesită o investiție foarte mare. Ai posibilitatea să achiziționezi cărți sub 10 lei din domenii care să te intereseze atât pe tine, cât și pe ceilalți membri ai familiei. Pentru a nu pierde prea mult timp la cumpărături, poți alege o singură zi pe lună în care fiecare să își cumpere cărțile dorite. De asemenea, îți va fi utilă și o listă de lecturi pe care să o pregătești dinainte. Astfel, vizita în cadrul unei librării din București poate fi o altă activitate interesantă pe care să o faci cu familia într-un weekend. 

  1. Participați la evenimente culturale 

Activitățile culturale sunt un mare beneficiu pentru educația celor mici, dar reprezintă și o modalitate grozavă de relaxare. Fie că este vorba de un târg, o expoziție, o piesă de teatru, sau un spectacol de dans, toate aceste evenimente vor contribui la îmbogățirea universului interior, iar celor mici le va oferi șansa să ia contact cu o lume necunoscută și îi va ajuta să observe și alte stiluri de viață. Participarea la evenimentele culturale este un prilej să vă creați amintiri care vor oferi sensuri noi vieții cotidiene.

Pentru a te asigura că toată lumea se va bucura de timpul petrecut la un astfel de eveniment, alege împreună cu familia tipul de activitate la care să participați. Este foarte important în dezvoltarea copiilor să simtă că și ei pot lua decizii.

  1. Faceți împreună curățenie

Curățenia nu trebuie să fie percepută ca o corvoadă, de aceea îți recomandăm ca înainte să te apuci propriu-zis de treabă să faci un TO-DO list în care fiecare membru al familiei să își noteze activitățile pe care le are de făcut în acea zi. Astfel, la final, vă puteți bucura de îndeplinirea obiectivelor stabilite. Iar ca răsplată, puteți savura o prăjitură  dulce pe care să o gătiți tot împreună. 

  1. Ieșiti în natură pentru plimbări sau sport

Odată cu venirea anotimpului cald, se încheie zilele lungi și plictisitoare în care stăteai mai mult în casă. Organizează activități în aer liber, pe care să le faci cu familia, ori învățați împreună un nou sport care să fie potrivit atât pentru copii, cât și pentru părinți. 

Fie că vorbim de un picnic, de mersul cu bicicleta ori cu rolele, de o simplă plimbare prin parc, timpul petrecut în natură este întotdeauna benefic pentru organism și oferă momente de relaxare alături de cei dragi. De asemenea, dacă mergeți în parcul preferat, puteți să creați împreună diverse joculețe.

  1. Petrece un weekend în cuplu

Dacă ai posibilitatea să angajezi o bonă, ori să chemi unul dintre bunici să supravegheze copiii, nu ezita să organizezi o mini-vacanță alături de partenerul tău. Puteți merge fie la un restaurant, unde să luați cina, fie într-o scurtă excursie la munte sau la mare. Astfel, le veți oferi șansa celor mici să petreacă timp alături de alți membri ai familiei, și, în același timp, vă veți bucura de relaxare în cuplu. 

Organizarea activităților din timpul liber poate constitui, în aceeași măsură, și un bun exercițiu pentru eficiența sarcinilor din timpul săptămânii, fie că este vorba despre job ori despre școala copiilor. Prin gestionarea cât mai bună a timpului le oferi și celor mici un exemplu și îi ajuți să conștientizeze propriile responsabilități, cât și organizarea eficientă a acestora, astfel încât să facă totul din plăcere. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Diverse