(P) Top 5 beneficii ale învățării limbii engleze din copilărie

Se spun multe despre ea. Unii susțin că prea o găsești peste tot și ar vrea altceva, alții au fost obligați să o studieze, iar unii se străduiesc din răsputeri să o învețe la maturitate. Toată lumea este, însă, de acord cu lucru: limba engleză este extrem de importantă astăzi, având în vedere oportunitățile de carieră pe care le prezintă.

Desigur, într-o perioadă de criză a ocupării forței de muncă, un atu în plus pentru un job bun este fundamental, dar cum îți determini, de exemplu, copilul să se implice bucuros în acest demers? Răspunsul este simplu și apelează la ceea ce le place mai mult celor mici: jocul. Distracția poate fi educativă și cu rezultate bune la școală, o dovedește, în cele ce urmează, topul celor 5 beneficii pentru copii ale învățării limbii engleze.

Învățarea este distractivă!

Cel puțin o dată în viață ne-am întrebat ce înseamnă versurile unui anumit cântec, iar muzica străină ascultată de obicei la noi în țară este în engleză. Este recunoscută înclinația copiilor pentru sunete și ritm, deci limbajul muzical este primul prin intermediul căruia engleza pătrunde în viața celor mici. Cântecele pentru grădiniță, pentru elevi sau cele de pe coloanele sonore ale desenelor animate sunt binevenite în urechile micilor învățăcei. Și ce poate fi mai distractiv decât să-și imite eroii preferați cântând exact ca ei și cunoscând și semnificația versurilor?

Interacțiunea cu prietenii și personajele preferate

Acceptată ca modalitate principală de comunicare la nivel oficial, limba engleză este utilizată în proporție covârșitoare în mediul virtual. Știind să o vorbească chiar și la nivel conversațional, copiii vor putea descoperi cu bucurie că pot interacționa direct cu amicii din străinătate sau cu jocurile preferate. În plus, pot accesa desenele sau filmele dorite în limba originală, aflând astfel care este vocea reală a personajelor admirate. În definitiv, nimic nu se compară cu încrederea în sine pe care i-o dă unui copil faptul că poate relaționa fără intermediari într-o altă limbă decât cea maternă.

Extinderea vocabularului

Un beneficiu major învățării de la vârste fragede a limbii engleze este dobândirea unui vocabular bogat într-un timp relativ scurt. Acest aspect favorizează latura creativă, precum și accesul ulterior la materiale de studiu interesante, unele dintre ele disponibile predominant în engleză. Învățarea în cadrul unui curs de limba engleză pentru copii, combinată cu utilizarea constantă a acesteia favorizează exprimarea fluidă și accesul la învățământ de elită peste hotare: studii, cursuri de specializare, conferințe.

Facilitarea accesului la tehnologie și studii

În primii ani din viață putem vorbi de un acces limitat la cântece, desene animate, filme pentru copii, jocuri în limba engleză. Înaintarea în vârstă și definirea priorităților educaționale îi vor găsi pe tinerii care stăpânesc engleza la nivel avansat în postura favorizantă de a învăța mult mai ușor diverse programe pe computer, veritabile rampe de lansare în construirea unei cariere de succes.

Un avantaj extraordinar pe care îl oferă învățarea timpurie a acestei limbi este posibilitatea de integrare în grupuri de studiu sau în echipe de lucru multinaționale, unde singura punte de comunicare disponibilă este limba engleză. Este o limbă universală, prin intermediul căreia persoane din țări și culturi diferite pot să coopereze, să schimbe informații și să împărtășească experiențe.

Deschiderea către oameni și culturi noi

O vom găsi în orice colț al lumii am călători, deci putem spune că engleza este și limba turismului mondial. Călătoriile în străinătate și posibilitatea de a comunica direct cu străinii vor face schimbarea de ambient mult mai ușoară, iar copiii se vor bucura că pot vorbi cu cei de vârsta lor. Așadar, cunoașterea limbii engleze vă permite să înlăturați barierele de comunicare și să descoperiți experiențe și culturi noi.

Se spune că învățarea de la vârste precoce a unei limbi străine facilitează dezvoltarea intelectuală a copiilor. Structurile din creier specializate în învățarea limbajelor se dezvoltă rapid la vârste mici, conform unui studiu publicat în 2015 de cercetători britanici din 4 universități de prestigiu specializați în psihologie și studiul limbilor străine.

Copiii învață făcând în general ceea ce le place. Pentru că gândesc simplu, mai puțin abstract decât adulții, ei dobândesc în mod natural cuvinte și modalități de a se exprima. Altfel spus, copilăria este perioada propice pentru a demara învățarea limbii engleze, care le va fi de mare folos atât în viața personală, cât și în cea profesională.   


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Utile